Džo Bajden / - EPA
22/07/2024 u 16:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Svi gafovi Džoa Bajdena: Od saplitanja do nevezanih misli i potpredsjednice Tramp

O potrebi da se Džo Bajden povuče iz trke i usptupi mjesto nekom drugom počelo je glasno da se govori nakon debakla u prvoj debati sa Donaldom Trampom.

No to nije bio ni prvi ni poslednji gaf i omaška Bajdena koji su išli na ruku njegovim protivnicima a zabrinuli glasače Demokratske partije.

Počelo je sa saplitanjem i gubljenjem ravnoteže još u martu 2021. godine, samo nekoliko mjeseci nakon inauguracije.

Jedno padanje sa bicikle sledeće godine, a onda i novo sapiltanje 2023. na dodjeli diploma kadetima Vazduhoplovne akademije. I sve to može svakom da se desi i daleko mlađima od tada 80-godišnjeg predsjednika, prenosi N1.rs.

(VIDEO) Još jedan gaf Bajdena: Pomješao Kamalu sa Trampom

Više zabritnutosti izazivale su verbalne omaške koje su usledile. Ukrajina je tako postala Irak u kome Rusija gubi rat.

- Teško je reći, ali jasno je da on gubi rat u Iraku - rekao je Bajden svojevremeno.

Kada je izašao izvještaj da Bajden ne može biti kriv za zaturanje tajnih dokumenata jer je zaboravan, organizovana je press konferencija i novi lapsus.

Bajden: "Ponosan sam što sam prva crnkinja u Bijeloj kući"

- Kao što znate, u početku predsjednik Meksika, Sisi, nije htio da otrovi granice da pusti humanitranu pomoć. Ja sam sa njim govorio, ja sam ga nagovorio da otvori granice -  kazao je Bajden, mješajući predsjednika Meksika sa predsjednikom Egipta.

(VIDEO) Bajden pokušao da sjedne na nevidljivu stolicu

I učinio još nešto što će postati tradicionalno – nepriznavnje da možda postoji problem.

- Moje pamćenje nije… moje pamćenje je u redu. Moje pamćenje- pogledajte šta sam sve postigao od kada sam postao predsjednik. Niko od vas nije mislio da ću da uradim ijednu od tih stvari. Kako se to onda desilo? Pa mora da sam zaboravio -  kazao je on.

(VIDEO) Bajden poručio da ima odlično pamćenje, pa pobrkao Meksiko i Egipat

Debata sa Donaldom Trampom je trebalo da ubedi glasače, i donatore, da je sve zaista u redu. I onda, na samom početku debate:

- Da osiguramo da možemo da svaki pojedinačni… a osoba ima pravo da uradi sa, sa, sa kovidom, izvinite, sa – da se nosi…gledajte, konačno smo pobjedili Mediker -  promumlao je Bajden.

Bajden pomješao Angelu Merkel s pokojnim Helmutom Kolom

Nakon toga trebalo je da uslijedi kontola štete. No, to nije najbolje prošlo u intervjuima na američkim televizijama – I onda poslednji gafovi – na NATO samitu.

- I sada želim da dam riječ predsjedniku Ukrajine, koji ima hrabrosti koliko i odlućnosti. Dame i gospodo predsjednik Putin… Predsjednik Putin?!!! On će pobjediti predsednika Putina. Predsjednik Zelenski - ispravio se brzo Bajden.

Gafovi su se nastavili na konferenciji za medije.

Novi Bajdenov gaf: Pomiješao živog i pokojnog predsjednika Francuske

Novinar: „Da li ste zabrinuti što se tiče sposobnosti podpredsjednice Haris da pobedi Donalda Trampa ako ona bude na vrhu glasačkog listića?“

Bjden: „Gledajte, ne bi izabrao potpredsjednika Trampa da bude podpredsjednik da mislim da nije kvalifikovana da bude predsjednik. Da počnemo odatle.“

Sada, četiri mjeseca do izbora, izgleda da će se upravo to testirati – da li Kamala Haris može da pobjedi bivšeg predsjedniak Trampa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:15