Илустрација / - фото: Душко Миљанић/ УНИЦЕФ ЦГ
03/01/2022 u 19:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У САД одобрена бустер доза за дјецу од 12 до 15 година

ФДА је такође смањила период између друге и бустер дозе са шест на пет мјесеци, на основу израелских истраживања, а то важи и за дјецу од 12 година

Америчка Агенција за храну и лијекове (ФДА) данас је дала одобрење за употребу бустер дозе за дјецу од 12 до 15 година, с обзиром на то да се омикрон сој шири брже међу млађом популацијом, пренио је "НБЦ њуз".

Према подацима ове америчке медијске куће, данас би могао да падне негативан рекорд на педијатријским ковид одјељењима по броју хоспитализоване дјеце, што указује да би требало брже вакцинисати дјецу бустером, додаје се.

ФДА је такође смањила период између друге и бустер дозе са шест на пет мјесеци, на основу израелских истраживања, а то важи и за дјецу од 12 година.

Студија из Израела, у коју је било укључено 6.300 дјеце између 12 и 15 година, показала је да бустер доза може да заштити дјецу боље када се да послије пет мјесеци, него шест.

 - Са тренутним таласом омикрона, кључно је да наставимо да повлачимо ефикасне потезе који штите животе, као што је вакцинација, ношење маски и социјално достанцирање - рекла је вршилац дужности директора ФДА Џенет Вудкок.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:29