/ - FOTO:PRIVATNA ARHIVA
30/10/2021 u 21:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ФОТО) Удате за мафију: "Прве даме“ озлоглашених нарко картела

Временом су постали важне карике у нарко-картелима, а неке од њих можемо назвати насљедницима славне Гризелде Бланко

Јужноамерички наркобосови сматрају се најокрутнијим на свијету. Приче о њиховим злочинима изазивају велику пажњу, а снимљене су неке од најгледанијих серија о Паблу Ескобару, Ел Чапу, Мигелу Анхелу Феликсу и другима, а написане књиге продате су у милионима примерака. Све њих, осим оружја, насиља и дроге, повезује и један борбени предмет - прелијепе жене које их окружују. Временом су постали важне карике у нарко-картелима, а неке од њих можемо назвати насљедницима славне Гризелде Бланко, пише Nova S.

Након недавног хапшења највећег колумбијског нарко боса данашњице Дарија Антонија Усуге, познатијег по надимку Оттонел, у центру пажње била је његова супруга Бланка Мадрид. Ова пластична љепотица у озлоглашеном граду Медељину познатија је као "de la Flaca", што у преводу са шпанског значи мршава. Бланка је била укључена у логистичке операције и прање новца.

У обављању "дужности" помогле су јој сестре Марија, Сандра и Мата, са којима је Онтонијел био у вези. Заузврат су кукасти крстови добили скупе предмете, путовања, аутомобиле, али и пластичну хирургију.

Такође, Бланка и њене сестре су га наизмјенично посјећивале у прашумама, гдје се посљедњих година скривао од полиције. Међутим, само је Бланка имала титулу шефице.

image

Foto:privatna arhiva

- FOTO:PRIVATNA ARHIVA

Вјерник прелази преко цркве

Бланка је добила ту титулу, јер је могла без много муке да "пере новац као веш машину" и пребаци га у легалне токове. Баш као и у популарној Netflix серији, учинила је то на необичне начине.

Наиме, она је ангажовала евангелистичког пастора Јоргеа Седењу из Доминиканске Републике да својим новцем, који је приказан као донација, отвори цркве у Колумбији. Новац је донирао сам Онтонијел, јер га је Бланка увјерила да се свештеник моли да никада не буде ухапшен.

Заузврат, евангелистичка црква је својим камионима превозила дрогу, која се не претреса јер носи жиг међународне невладине организације. За сваку вожњу добијали су 300 милиона колумбијских пезоса (68.532 еура), а остатак вредности "пошиљке" сливао се у касу картела.

Међутим, "мршава дјевојка" је у једном тренутку направила грешкуу корацима. У руке полиције пала је у фебруару 2015. године, када је оптужена за прање новца и незаконито богаћење.

Бланка није једина која је ухапшена због повезаности са нарко-картелима и љубавне везе са њиховим шефовима. Сличну судбину дијеле Emma Coronel, Claudia Ochoa Felix и Sandra Avila Beltran.

image

Foto:EPA-EFE/JOHN TAGGART

- FOTO:EPA-EFE/JOHN TAGGART

Ел Чапова госпођица

Са само осамнаест година, Emma Coronel је удајом за Јoaquina El Chapa Guzmana постала прва дама подземља Синалое. Њен супруг је убрзо "држао" Мексико, а она је имала све о чему је сањала. Из брака са Гузманом има близанце.

Често је била мета осуда јавности због разметања луксузом и чињенице да му је, упркос толиким зверствима које је починио "Ел Патрон", остала вијерна.

Много се причало о њеној љубави према хаљинама најпознатијих креатора, као и да ужива у вилама на егзотичним дестинацијама, бројним необичних кућних љубимаца, милионима на рачуну.

Међутим, хапшење "мецене" почиње њену пропаст и она убрзо завршава на другој страни решетака. Њен живот се сада своди на неколико корака у самици у затвору у Вирџинији.

Унутра, каже њен адвокат Мариел Цолон Миро, Емма чита "романтичне" књиге како би заборавила на проблеме. Услови у затвору су потпуна супротност животу који је некада имала. Прије само неколико мјесеци жељела је покренути линију одјеће El Chapo Guzman. На суђење свом супругу у Њујорк дошла је са драгуљима на врату и скупим сатовима.

Све се завршава њеним хапшењем на међународном аеродрому Дуллес у Вирџинији, када је оптужена да је помогла свом супругу да води злогласни картел Синалоа. Званичници ФБИ-а рекли су да је Емма дистрибуирала кокаин и помогла у планирању мужевљевог бијега из мексичког затвора 2015. године.

У јуну је пред савезним суцем у Васхингтону признала кривицу за прање новца, као и за учешће у трансакцијама са страним дилером дроге. Поступак је још у току, а могуће је да ће у затвору остати до краја живота.

Вођа одреда убица Los Anthrax Assassin Squad

Claudia Ochoa Felix, трговац из Синалоле, позната као царица Антхраx, пронађена је мртва прије двије године. Смрт је наводно посљедица предозирања, а њено тијело је пронађено у Culiacanu, граду у мексичкој држави Синалоа.

Вјеровало се да је Claudia у самом врху картела и да предводи одред убица Лос Антхраx, који обавља најпрљавије послове за овај картел.

Своје мјесто на трону заузела је након хапшења тадашњег вође картела, Јosea Rodrigueza Arechiga Gamboe, познатог по надимку Chino Anthrax. Никада није причала о својој улози у картелу, али је своје фотографије са озбиљним оружјем редовно објављивала на Инстаграму.

Звијезда друштвених мрежа постала је 2014. године, када је отворила налог на Инстаграму. У 2019. имала је чак 295.000 пратилаца на Инстаграму.

Окружен дрогом од рођења

Сандра Авила Белтран једна је од најмоћнијих чланица мексичке нарко мафије икада. Као дијете, живјела је окружена луксузом и богатством. Њен отац, Аlfonso Avila Quintero, био је рођак оснивача картела Гуадалајара, па су гомиле новчаница биле њен саставни дио.

Као дјевојчица, толико је често бројала новац да је касније било довољно да узме свежањ новчаница у руку и погоди о којем се износу ради.

Са само 13 година свједочила је оружаним сукобима.

“Људи су ходали улицама са пушкама за појасом, а музичари су их пратили и свирали. „У зору се чула музика, пуцњава, то је значило да су убијали људе- рекла је једном приликом.

Са 17 година уписао је студије новинарства. Међутим, у трећој години, отима је љубоморни дјечак који је био блиско повезан с картелима. У року од неколико мјесеци напустила је град и тиме су се распршиле њене наде да ће се бавити истраживачким новинарством.

Умјесто тога, он улази у свијет нарко мафије. Убрзо почиње напредовати у хијерархији.

Спријатељила се с Ел Џапом, забављала се с једним од највећих вођа Синалое, возила флоту од 30 аутомобила и побиједила главног тјелохранитеља Rafaela Caroa Quintera, оснивача картела Гуадалајара, у такмичењима у пуцању из оружја.

Чинило се непобједивим, али 2002. године аутомобили су кренули низбрдо. Њен син је отет, а када је платила откупнину од пет милиона долара, полиција је пооштрила контролу и постала један од "најтраженијих криминалаца". Годинама је живјела у бијегу.

Ухапшена је 27. септембра 2007. године, заједно са својим момком Хуаном Дијегом Еспинозом, згодним младим колумбијским дилером кокаина. Осуђена је за прање новца. У затвору је провела седам година, од којих су двије биле у самици, а пуштена је 2015. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 04:57