/ - EVA-DARRON-OCDVTGFEDC0-UNSPLASH
05/12/2021 u 09:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Велика Британија пооштрава правила путовања због ширења омикрона

Сви старији од 12 година мораће да одраде тест највише 48 сати прије поласка

Путници који иду у Велику Британију сада ће морати да се тестирају на ковид прије поласка у покушају да ограниче ширење вируса, саопштила је влада.

Секретар за здравство Сајид Џавид рекао је да ће пооштрени захтјеви ступити на снагу у уторак.

Сви старији од 12 година мораће да одраде тест највише 48 сати прије поласка.

За то вријеме људи треба да се самоизолују док тест не буде негативан у року од два дана од доласка.

Нигерија ће од понедјељка бити додата на црвену листу земаља из којих људи који долазе морају бити у карантину у хотелу 10 дана, потврдио је Џавид.

Секретар за здравство је рекао да је стратегија владе од открића варијанте омикрона била да „купи вријеме“ за процјену и „увођење заштитних мјера“, додајући: „Увијек смо говорили да ћемо брзо дјеловати ако нови подаци буду захтијевали то."

Министарство здравља и социјалне заштите је касније саопштило да је последњих дана откривен 21 случај омикрона повезан са путовањима у Нигерију.

Џавид је рекао да овај број расте и да је Нигерија сада друга, послије Јужне Африке, по броју случајева повезаних са омикроном.

Он је позвао људе да приме допунску вакцину када их на то позове НХС, описујући вакцинације као „прву линију одбране“ земље од корона вируса.

Још 26 случајева омикрона, од којих је 25 забиљежено у Енглеској и један у Шкотској, потврђено је у суботу у Великој Британији.

Укупан број случајева у Енглеској износи 129. Шкотска је до сада забиљежила 30 случајева, док је један случај идентификован у Велсу, чиме је укупан број за Велику Британију порастао на 160.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 05:34