Емотивно у Грчкој / - Принтскрин
10/08/2021 u 12:19 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Пожари у Грчкој: Цијела држава плакала са новинарком

У једном тренутку новинарка је скинула ранац и покушала да потражи маску, али је није имала. Тада је старац кренуо да плаче, а заједно са њим и она и то уживо у програм

Да је новинарски посао тежак и веома стресан, а посебно кад су у питању ванредна дешавања говори и случај младе грчке новинарке Евлампије Реви која ради за телевизују Опен ТВ и извјештава са пожаром погођених подручја, а која је због свега у уживо програму док је разговарала са једним мјештанином доживела емотивни слом, пише београдски Курир.

Наиме, Евлампија је у понедјељак посјетила мало место Галатосон на грчком острву Евија. Док се приближавала једној од кућа пришао јој је старији становник овог малог мјеста и са њом кренуо да разговара.

Уз напор објаснио је да данима не спава, јер покушава да заштити од пожара своју кућу.

Новинарка је више пута замолила старца да оде, јер не може да дише од дима.

Он јој је тад рекао да нема гдје да иде и да се он пожара ако дође не плаши, Заправо објаснио је да се више плаши за своју кућу због које је остао да је брани ако пожар стигне.

Новинарка је инсистирала на томе да му се каже да напусти кућу из безбједносних разлога и оде на сигурно. Евлампија је предложила да га превезу, ако нема могућности да сам оде.

У једном тренутку она је скинула ранац и покушала да потражи маску, али је није имала. Тад је старац кренуо да плаче, а заједно са њим и она и то уживо у програму.

Разговор је текао дословно овако:

"Морате да одете, стигла је наредба о евакуацији", рекла је новинарка

"Сјутра одлазим, идем у Атину", рекао је старац,

"Сада морате да идете", додаје она

"Како, гдје да идем", каже старац

"Дођите и повешћемо вас", додала је новинарка

Овај тренутак одгледао је велики број грађана Грчке после чега је услиједила лавина коментара подршке младој новинарки.

Епилог

Евалимпија је јутрос у новом укључењу сазнала да је грачка полиција старијег мушкарца ипак евакуисала и он је сигуран и збринут.

Евалимпија се такође захвалила за све поруке љубави и подршке које је примила. Она је додла да је битно и једнио важно да старац са снимка има сву љубав и бригу како од државе, тако и од чланова његове породице. Евалимпија је додала и да је касније сазнала да су чланови његове породице њега оставили и побегли.

"Што се мене тиче ја сам само радила свој посао, као и многе друге колеге. Само се понекад и ми сломимо, јер су и новинари људи. Хвала вам", написла је Евлампија Реви на свом фејсбук профилу.

Курир.рс/А.М.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 11:56