ОЛУЈА У ЕВРОПИ / - ФОТО: ПРИНТСКРИН
18/02/2022 u 06:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Велика олуја у Европи: Талас разбио прозор трајекта и „почистио“путнике

Чује се вриска и виде се путници како у паници скупљају своје ствари и бјеже. Талас је био тако снажан да се на снимку може чути како се прозор ломи под његовом силом

Двије особе су погинуле у олуји која је у четвртак погодила дијелове Њемачке, обарајући дрвеће, узрокујући нестанке струје и ометајући ваздушни и железнички саобраћај, чиме се број погинулих у Европи попео на пет. Немачка метеоролошка служба ДВД издала је у сриједу увече неколико упозорења о доласку олује Илени и саопштила да би опасни услови могли да потрају неколико дана.

У луци Хамбург, због олујног невремена, три особе су задобиле лакше повреде на трајекту који је ударио талас, разбио стакла и „почистио“ путнике.

На снимку који се појавио на друштвеним мрежама, види се огроман талас који пробија предње прозоре трајекта, залива путнике, а затим поплавља унутрашњост.

Чује се вриска и виде се путници како у паници скупљају своје ствари и бјеже. Талас је био тако снажан да се на снимку може чути како се прозор ломи под његовом силом.

Њемачка метеоролошка служба ДВД издала је у сриједу увече неколико упозорења о доласку олује Илени и саопштила да би опасни услови могли да потрају неколико дана.

У Пољској је ветар дувао брзином до 125 километара на сат и тешко оштетио око 500 кућа, срушио кровове, оборио дрвеће и изазвао нестанак струје за више од 324.000 домаћинстава широм земље. Два радника су погинула, а двојица су повређена када је кран преврнуо на градилишту у Кракову.

Још један мушкарац погинуо је на западу Пољске када је дрво пало на његов аутомобил.

У Чешкој је више од 300.000 домаћинстава остало без струје, саобраћај је отежан јер срушено дрвеће блокира цесте и жељезничке пруге. Најснажнији ветрови с налетима од 181 километра на сат забиљежени су на подручју планине Снежке, највише у земљи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 13:07