Marija Zaharova / - FOTO: SHUTTERSTOCK
21/04/2024 u 09:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zaharova: Američka pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvanu pogoršaće globalnu krizu

Američka pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvanu će pogoršati globalnu krizu, kazala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova.

- Vojna pomoć ukrajinskom režimu je direktna podrška terorističkim aktivnostima, napisala je Zaharova na društvenoj mreži Telegram, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Prema njenim riječima, američka pomoć Tajvanu predstavlja miješanje u unutrašnja pitanja Kine, a Izraelu direktan put ka velikom pogoršanju situacije u regionu.

Predstavnički dom američkog Kongresa odobrio je u subotu plan pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu u vrijednosti od 95 milijardi dolara. Odluka bi sljedeće sedmice trebalo da bude usvojena u Senatu, gornjem domu Kongresa.

Iz tog plana, više od 60 milijardi dolara namijenjeno je Ukrajini.

Peskov: Američka pomoć će dodatno upropastiti Ukrajinu

Plan predviđa i 13 milijardi dolara vojne pomoći Izraelu, istorijskom savezniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u ratu u Pojasu Gaze protiv palestinskog Hamasa, koji SAD i EU smatraju terorističkom organizacijom.

Planirano je i više od devet milijardi dolara za humanitarnu pomoć stanovništvu u Gazi i drugim ranjivim populacijama širom svijeta.

Zelenski: Biće napadnute druge države ako Ukrajina izgubi

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 09:16