/ - EPA
27/04/2024 u 19:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zelenski najavio kada očekuje veliku rusku ofanzivu

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da svijet ima sve mogućnosti da pomogne da se obori svaki projektil i svaki dron ruskih snaga. On je najavio kada očekuje veliku rusku ofanzivu.

- Rusija je poslala dodatne trupe u Očeretin u istočnoj Ukrajini, nastojeći da pojača svoju ofanzivu tamo, ali ukrajinske snage i dalje drže selo, očekujući da će pošiljke američkog oružja preokrenuti tok u svoju korist - saopštila je ukrajinska vojska, prenosi Blic.rs.

- Trideset četiri ruske rakete ove noći. Neke od njih su oborene. Ali svijet ima sve mogućnosti da pomogne da se obori svaki projektil i svaki dron ruskih terorista. Ovo je apsolutno realno. I jedino što je potrebno je da neophodne političke odluke i sporazumi postanu stvarnost - napisao je Zelenski na Fejsbuku.

Zelenski nazvao Putina slabićem: On i drugi nasilnici pokušavaju da okrive nekog drugog, ćutao 24 sata

Prema njegovim riječima, to su sistemi PVO za Ukrajinu, dovoljna količina i kvalitet naoružanja za front, kao i ažurnost u snabdijevanju i odlučnost dejstava.

- Teror uvjek mora da izgubi, a svako ko nam pomaže da se odupremo ruskom teroru je pravi branilac života - naglasio je Zelenski i ponovio da je Ukrajina zahvalna Sjedinjenim Američkim Državama i ostalim partnerima na podršci.

Ruske snage su noćas izvele kombinovani napad na Ukrajinu raketama različitih tipova. Ukrajinska PVO uništila je 21 raketu od 34 lansirane.

Ukrajinske trupe su brojčano i nadjačane, ali njihov moral je značajno porastao nakon što su SAD ove nedelje konačno potpisale odluku o slanju velikog paketa pomoći, koji uključuje vojnu pomoć.

Vološin je rekao da Ukrajina očekuje stranu vojnu pomoć, uključujući municiju, granate i oružje, što bi moglo da omogući preokret situacije na frontovima Bahmut i Avdijevka i drugim ratnim zonama.

Predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je moguće da Rusija priprema ofanzivu krajem maja ili u junu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 17:08