Володимир Зеленски / - Дојче веле
08/03/2022 u 17:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зеленски: Западне земље дијеле одговорност за жртве

Украјинска ваздушна флота састоји се од старих борбених авиона из совјетске ере, који се сада користе за ваздушне борбе или за подршку снагама на терену

Украјински предсједник Володимир Зеленски оптужио је своје савезнике да дијеле одговорност за жртве у Украјини, показујући незадовољство због онога што доживљава као недјеловање Запада, јављају агенције прениосе медији.

-Док се Руси могу оптужити за убијање, одговорност дијеле и они који 13 дана у својим западним канцеларијама нису могли да донесу очигледно потребну одлуку, који нису спасили наше градове од оних бомби и ракета – иако могу- рекао је Зеленски, преносе новине Кyив Индепендент.

Зеленски је више пута од почетка руске инвазије на Украјину 24. фебруара тражио од западних сила да наметну зону забране летјења изнад земље како би спријечили Русе од напада.

Украјинска ваздушна флота састоји се од старих борбених авиона из совјетске ере, који се сада користе за ваздушне борбе или за подршку снагама на терену.

НАТО је одбио позив за успостављање зоне забране летјења. Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је у недјељу да би то значило да снаге НАТО-а морају оборити руске авионе, што би могло резултирати у “тотални рат у Европи који би укључио још много земаља”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 20:11