Plakat za događaj / -"BARSKI LJETOPIS"
18/08/2024 u 13:35 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Autorsko veče kompozitora Milivoja Pićurića

Na Maloj sceni u Starom gradu Baru, večeras, 18. avgusta, od 21 čas publici će se u okviru muzičkog programa „Barskog ljetopisa” predstaviti crnogorski kompozitor Milivoje Pićurić

U cjelovečernji program posvećen ovom mladom autoru kao moderator razgovora uvešće nas kompozitor Aleksandar Perunović. Šest kompozicija izvešće darovitiji crnogorski muzičari kao što su Luka Perazić (violina), Novak Pavličić (klavir), Igor Pejović (violina), Stefan Pavićević (klarinet), Marija Mitrović (klavir), Lorena Janković (meco-sopran), i gudački kvartet u sastavu Dušan Obrenović, Luna Kostadinović, Uroš Lapčević i Vladimir Drobnjak.

Milivoje Pićurić (1985, Podgorica) osnovne studije kompozicije završio je na Cetinju (Žarko Mirković), specijalističke u Ljubljani (Pavel Mihelčić) i master studije u Beogradu (Srđan Hofman). Trenutno je na doktorskim studijama u Novom Sadu (Aleksandra Vrebalov).

Kompozicije, među kojima se izdvajaju Svita za klavir, Koncertantni komad za klavir i orkestar, Divertimento za gudače, Nokturno za solo violinu, orkestar i elektroniku i Intro za koncert u Titexu, "Air" za gudački kvartet, izvođene su mu u Crnoj Gori i inostranstvu (Slovenija, Italija, Austrija, Rusija, Njemačka, Albanija, Srbija, Hrvatska, Luksemburg) i emitovane su na TV i Radio Crna Gora (Nokturno za solo violinu, orkestar i elektroniku). Pored koncertne muzike, komponuje i primijenjenu muziku i nastupa kao izvođač u crnogorskim džez, alternativnim i eksperimentalnim muzičkim grupama. Aktivan je član i jedan je od osnivača Crnogorskog orkestra mladih. Pićurić predaje teoretsku grupu predmeta u Muzičkoj školi "Vasa Pavić" u Podgorici. Svira klavir, kontrabas i bas gitaru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 20:55