ЦНП, поглед на Велику сцену / -фото: С.Ћ.
05/12/2021 u 17:27 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦНП у децембру: „Блади мун”, Ансамбл „Коло” и „Царство мрака”

Репертоар Црногорског народног позоришта до краја година биће у знаку премијере представе „Блади Мун“ по тексту и режији Ане Ђорђевић, као и гостовања Народног позоришта Београд, Ансамла „Коло“ и Новогодишњег концерта

Представа „Блади Мун“ ће премиjерно бити изведена 28. децембра у 20 сати на Великоj сцени, а на репертоару jе и 29. и 30. децембра.

“Блади Мун“ је нова, прилагођена нашој средини, верзија комада „Црна кутија“ редитељке и списатељице Ане Ђорђевић, коју је она написала инспирисана филмом „Савршени странци“. Драматург овог комада је Стефан Бошковић, костимографкиња Светлана Цвиjановић, сценографкиња Љубица Петровић, композиторка Ивана Чановић, асистентиња редитељке jе Наташа Милићевић, а извршни продуцент Данило Милатовић. У представи играjу Сања Вуjисић, Никола Перишић, Кристина Стевовић Обрадовић, Александар Гавранић, Филип Ђуретић, Маша Божовић, Стеван Вуковић и Бранка Оташевић.

Позоришна публика имаће прилику да уживају 7. децембра на Великој сцени ЦНП-а, за када је заказано гостовање представе Народног позоришта из Београда „Царство мрака“ коjу jе по Толстоjевом тексту режирао Игор Вук Торбица. Ансамбл народних игара и песама Србиjе „Коло“ у сарадњи са „Беоартом“ представиће се црногорскоj публици 16. децембра у 20 сати на Великоj сцени.

Јуриј Ревич, Ивана Чановић и Камерни оркестар Црне Горе на Новогодишњем концерту

Наставља се и традициjа Новогодишњег концерта, који ће ове године бити одржан 22. децембра, када ће на сцени националног театра наступити славни виолиниста Јуриј Ревич и сопран Ивана Чановић. Овом приликом публици ће бити представљен нови Камерни оркестар Црне Горе састављен од наjбољих музичара из наше државе и региона а диригент jе маестро Лорензо Тазијери. На програму ће бити познате мелодиjе симфониjске музике, традиционалне и савремене композициjе за виолину и оперска музика.

Током последњег мјесеца 2021. године биће изведене и представе „Злостављање“ Ива Андрића у извођењу Jоване Тодоровић, „Ђоконда“ Виктора Лодата у режиjи Душанке Беладе, „The Effect“, Луси Пребл у режиjи Данила Маруновића и „Полицаjци“ Славомира Мрожека у режиjи Александра Jовановића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 07:04