Dragana Tripković / -FOTO: KIC "BUDO TOMOVIĆ"
28/05/2024 u 11:03 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dragana Tripković gošća „Podgoričkih priča”

Večeras, 28. maja, gošća Tribine „Podgoričke priče” KIC „Budo Tomović” biće Dragana Tripković, pjesnikinja i dramaturškinja

Tribina „Podgoričke priče” na kojoj večeras gostuje Dragana Tripković počinje u 20 časova, a održava se u multimedijalnoj sali KIC-a. Moderator tribine kao i tokom prethodnih izdanja je novinar Vanja Kovačević.

Dragana Tripković je diplomirala na Fakultetu dramskh umjetnosti na Unverzitetu Crna Gora - katedra za dramaturgiju, TV i filmski scenario. Jedna je od osnivača pozorišne organizacije ATAK (Alternativna teatarska aktivna kompanija). Bila je dramaturg u Crnogorskom narodnom pozorištu. Producirala je nekoliko pozorišnih i filmskih dokumentarnih projekata u realizaciji ATAK-a. Dramaturg je u Gradskom pozorištu u Podgorici.

Objavila je više knjiga poezije u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Njemačkoj. Pjesme su joj prevedene na engleski, njemački, ruski, italijanski, poljski, letonski, makedonski i albanski jezik. Njena je poezija u mnogim antologijama savremene poezije bivših jugoslovenskih zemalja i Evrope.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 14:37