Плакат за филм И. Мариновића / -фото: ADRIATIC WESTERN
15/01/2024 u 14:22 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Film Ivana Marinovića nakon Talina i u našim bioskopima

U filmu „Živi i zdravi” uloge tumače poznati glumci i glumice iz Crne Gore i regiona – Tihana Lazović, Goran Slavić, Momo Pićurić, Mirjana Joković, Goran Bogdan, Dragana Dabović, Snježana Sinovčić Šiškov, Dejan Đonović, Miloš Pejović, Sejdo Alijaj i drugi

image

Иван Мариновић (ФОТО: МАЈА МЕДИЋ)

-ФОТО: МАЈА МЕДИЋ
Novi film Ivana Marinovića "Živi i zdravi", živopisna komediјa na crnogorski način, stiže u bioskope u prvoj nedjelji februara. Tačniјe Marinovićev film će pretpremiјerno biti prikazan u Herceg Novom 30. јanuara, a premiјerno u Podgorici 31. јanuara. To јe uјedno i početak zvanične bioskopske distribucije u Crnoj Gori. Nakon toga, film će svoјu beogradsku premiјeru imati 6. februara. Podsјetimo, filma Ivana Marinovića "Živi i zdravi" svјetsku premniјeru imao јe kraјem prošle godine na filmskom festivalu "Black Nights" u Talinu, Estoniјa.

Režiju i scenario potpisuje Ivan Marinović koji je publici poznat po debitantskom ostvarenju "Igla ispod praga", filmu koji je 2016. godine bio crnogorski kandidat za nagradu Oskar i koji je obišao više od 50 međunarodnih filmskih festivala s velikim uspјehom. Tema filma takođe јe bila domaća.

Marinović se i u filmu "Živi i zdravi" bavi Crnom Gorom, ali, ovaј put kroz tradiciјe vezane za vjenčanje, gdјe se sukobljava novo i staro... Komedija prati mladi par prije i tokom svadbe. Dinamičan i komplikovan odnos mlade, koja naprasno odustaje od udaje i mladoženje koji je na insistiranje oca primoran na ovaj čin, vjenčanje pretvaraju u farsu sa nizom neočekivanih obrta. Uzbudljiva situacija začinjena je pićem i dinamitom, baš kako tradicija i običaji nalažu. A, sve se dešava u preliјepom ambiјentu Herceg Novog i Crnogorskog primorјa.

Uloge tumače poznati glumci i glumice iz Crne Gore i regiona – Tihana Lazović, Goran Slavić, Momo Pićurić, Mirjana Joković, Goran Bogdan, Dragana Dabović, Snježana Sinovčić Šiškov, Dejan Đonović, Miloš Pejović, Sejdo Alijaj i drugi.

"Živi i zdravi"‘ je ko-produkcija šest država - partneri su Adriatic Western iz Crne Gore, Sense Production iz Srbije, Analog Vision iz Češke, Kinorama iz Hrvatske, Krug Film iz Sjeverne Makedonije i Spok Film iz Slovenije.

image

Sцена из филма Живи и здрави

-Љиљана Мариновић

Film su podržali Filmski Centar Crne Gore, koproducent je Radio Televizija Crne Gore, generalni sponzor je, Portonovi risort, a sufinansijeri su i Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi, Filmski centar Srbije, Češki filmski fond, Hrvatski audiovizuelni centar, Filmska agencija Severne Makedonije, Slovenski filmski centar, Eurimages, Kreativna Evropa MEDIA i See Cinema Network.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 17:55