Оперска представа ”Једино лице среће” / -УЦГ
13/10/2024 u 12:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

"Jedino lice sreće" ponovo na sceni

Repriza prve operske predstave "Jedino lice sreće" zakazana јe za ponedjeljak, 14. oktobra, u Crnogorskom narodnom pozorištu, od 20 časova. Riјeč јe o koprodukciji Univerziteta Crne Gore i Kraljevskog pozorišta "Zetski dom" na Cetinju, u saradnji sa operskim pozorištem i fondacijom „Petrucelli” iz Barija. Ovo izvođenje segment je Festivala umjetnosti, nauke i kulture (FUNK)

"Jedino lice sreće", istorijski muzičko-scenski projekat јe realizovan u čast jubileja, 50 godina od osnivanja Univerziteta Crne Gore i 140 godina od postavljanja kamena temeljca Kraljevskog pozorišta "Zetski dom" i, spaja tri žile kucavice umjetnosti i kulture u Crnoj Gori: profesore, studente i alumniste Fakulteta dramskih umjetnosti, Fakulteta likovnih umjetnosti i Muzičke akademije sa Cetinja.

Za idejni koncept i muzičku dramaturgiju ove operske predstave pobrinula se dr muzikologije i operska umjetnica Sara Vujošević Jovanović, profesorica Fakulteta dramskih umjetnosti, dok je za režiju zadužena Minja Novaković, alumnistkinja Fakulteta dramskih umjetnosti.

– Imajući na umu da su svi programi u okviru FUNK-a nekomercijalne prirode, Univerzitet Crne Gore će podijeliti besplatno 80 karata. Zainteresovani mogu podići ulaznice na portirnici Rektorata, u ponedjeljak od 8 do 18 časova - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. oktobar 2024 12:12