Dragan Koprivica  / -LAZAR RUZIC
13/10/2024 u 14:38 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kulturni program u ženskom zatvoru u Spužu

Književnici Dragan Koprivica, Milan Knežević i Ana Đurović održaće sjutra u 11 časova kulturni program u zatvoru za žene Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) u Danilovgradu

Književnici će održati kulturni program uz podršku i saglasnost direktora UIKS-a Darka Vukčevića i Uprave, u organizaciji realizatora za tretman, Igora Mijatovića, shodno dnevnom režimu boravka lica na izdržavanju kazne zatvorom.

Knežević i Koprivica nedavno su nastupili u muškom dijelu zatvora, ali zbog zatvorskih pravila nijesu prisustvovale žene, te će na ovaj način biti ispoštovan i princip rodne ravnopravnosti u zatvorskim uslovima.

image

Milan Knežević

-LAZAR RUZIC

Knežević će nakon obraćanja zatvorenicama, uz već poznati srdačan prijem u zatvorima u Bijelom Polju i Spužu, čitati svoje satirične pjesme, Koprivica će kazivati aforizme, svirati na harmonici i pjevati, a talentovana Ana Đurović govoriće svoju poeziju.

Direktor UIKS-a Vukčević i Uprava podržavaju periodična izvođenja kulturnih sadržaja za zatvorena lica, u okviru procesa njihove dalje resocijalizacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. oktobar 2024 14:39