Моника Рикић / - ПРИВАТНА АРХИВА
04/06/2021 u 15:25 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mоника Рикић, поријеклом Црногорка, добитница Националне награде културе Каталоније

Добитница Националне награде културе Каталоније је Моника Љ. Рикић, поријеклом Црногорка, чији је отац рођени Никшићанин, преносе тамошњи медији.

У поздравном говору она је захвалила свима који су на било који начин допринијели овом сјајном успјеху и поздравила породицу у Србији и Црној Гори.

Ова тридесттрогодишњакиња дипломирала је на Факултету лијепе и примијењене умјетности у Барселони, а потом завршила и мастер Дигиталне умјетности. У раду се концентрисала на артистичку креацију електронске кодификације и интерактивне пројекте у васпитном и социолошком експерименту.

Њени радови нас упућују на размишљање и употребу електронике у етичкој и артистичкој креативности. Рикић је учествовала на многим фестивалима умјетности по цијелом свијету и сарађује са многим културним институцијама у земљи и ван ње. Члан је признате групе умјетника града Барселоне.

На пријему који је уприличен поводом уручења Националне награде, Рикић је апеловала на чување умјетности и културе и истакла да то није само њена награда, већ свих њених сарадника који су дали немјерљив допринос њеном успјеху.

Министарка културе Каталоније захвалила је умјетници Моники Љ. Рикић на свему што је учинила за културу Каталоније. Она је казала да је ријеч о максималном доприносу електронској умјетности, фузији науке и роботике. Каталонска министарка је упутила публику на интерактивне радове Рикић из области роботике који имају технолошки утицај на умјетност и друштво.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:25