Gradonačelnica Injac otvorila manifestaciju / -FILIP ROGANOVIĆ/SEKRETARIJAT ZA KULTURU PODGORICE
26/04/2024 u 13:43 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počeli "Dani Dragana Radulovića"

Regionalna manifestacija književnosti za djecu i mlade "Dani Dragana Radulovića", u organizaciji Sekretarijata za kulturu Glavnog grada Podgorica, svečano je otvorena danas prijepodne (26. april) u velikoj sali Kulturno-informativnog centra "Budo Tomović"
image

Neprevaziđeni Radulovićevi stihovi

-FILIP ROGANOVIĆ/SEKRETARIJAT ZA KULTURU PODGORICE
Otvarajući „Dane Dragana Radulovića” prof. dr Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice, istakla je da manifestacija ima veliki značaj za Podgoricu i sve one koji poštuju lik i djelo ovog književnog i TV stvaraoca.

– Zahvaljujući manifestaciji, u prilici smo da istražujemo bogat književni opus "vječitog dječaka", Dragana Radulovića, ali i ukazujemo na važnost književnosti u našem svakodnevnom životu, koja nas povezuje i inspiriše. Ona je vječni podsjetnik na našu ljudskost i našu sposobnost da se izrazimo na načine koji nadilaze granice jezika i vremena. Dokaz za to su život i djelo velikog Dragana Radulovića - kazala je dr Injac, stoji u saopštenju Sekretarijata za kulturu Podgorice.

image

Bilo je pjesme....

-FILIP ROGANOVIĆ/SEKRETARIJAT ZA KULTURU PODGORICE
image

Bilo je glume....

-FILIP ROGANOVIĆ/SEKRETARIJAT ZA KULTURU PODGORICE

Injac je pozvala građane, posebno mladu generaciju da istražuju, čitaju, pišu.

– Knjige su prozori u svijet, a kroz riječi Dragana Radulovića i danas otkrivamo nove horizonte i imamo privilegiju da nam njegov književni opus bude putokaz na putu koji zovemo život - istakla je dr Injac.

U svečanom programu učestvovala su djeca iz Umjetničkog ateljea "Arlekin" govoreći Radulovićeve stihove, a nastupio je i hor "Zvjezdice".

image

Najljepša publika...

-FILIP ROGANOVIĆ/SEKRETARIJAT ZA KULTURU PODGORICE

Književna nagrada "Dragan Radulović" koja je ove je godine pripala hrvatskoj spisateljki Ozani Ramljak za roman "Kako je Bluno tražio ljubav", biće joj uručena danas u 17 časova na platou ispred Narodne biblioteke "Radosav Ljumović". Od 18 časova, na istom mjestu, biće promovisan dvobroj književnog časopisa za djecu "Osmijeh" koji izdaje Udruženje crnogorskih pisaca za djecu i mlade.

Manifestacija se nastavlja sjutra, programima u Podgorici i Splitu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 05:57