Predstavljanje na Sajmu knjiga u Beogradu / foto: Оpština Nikšić
25/10/2024 u 20:21 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Muzejski život Nikšića na Međunarodnom sajmu knjiga

JU „Muzeji i galerije Nikšić“ održala je, na 67. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, promociju pod nazivom „Muzej se ne bavi predmetima nego ljudima“.

Оvaj događaj predstavio je rad Muzeja između dva sajma, naglašavajući značaj ljudskih priča koje čine osnovu muzejskih zbirki.

Direktorka te ustanove Vesna Todorović istakla, je u uvodnom dijelu, značaj rada ustanove u očuvanju i promociji kulturnog nasljeđa. 

Prisutnima se obratio predsjednik SО Nikšić Nemanja Vuković, poželivši puno sreće u radu JU „Muzeja i galerija“ u narednom periodu, uvjeren da ćemo, u vremenu pred nama, još mnogo puta biti u prilici da se radujemo dostignućima JU „Muzeji i galerije“.

image
foto: Оpština Nikšić

– Izložbe, predavanja i promocije knjiga, brojne manifestacije posvećene velikim stvaraocima – od Mikelanđela do naših: Vulanovića, Toškovića, Šobajića, Lubarde i mnogih drugih, uz bogatu izdavačku djelatnost, dio su aktivnosti ’Muzeja i galerija’ kojima su oplemenili Nikšić i sve nas, darujući nam novu energiju i snagu, šireći nam vidike, krug prijatelja i partnerskih organizacija. Zahvaljujući njima, u prilici smo da istinski živimo kulturu i da, sa pravom, promovišemo Nikšić kao grad kulture i grad kandidat za Еvropsku prestonicu kulture 2030. godine – poručio je Vuković.

Na promociji su govorili i etnolog Vera Luburić, istoričar i dokumentarista Marinko Zečević, bibliotekar Ranka Nikolić i muzejski tehničar Vule Đuranović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. oktobar 2024 20:22