Графички дизајнер Сунчица Обрадовић / - Фото: Приватна архива
25/05/2021 u 19:07 h
Marija TomićMarija Tomić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Обрадовић: Не можемо зауставити вриjеме али можемо зауставити тренутке

Одувиjек сам била креативна и маштовита. Жељела сам и желим да стварам магиjу на платну, папиру, комаду робе и свугдjе гдjе се може направити, казала је Обрадовић

Дипломирани графички дизаjнер Сунчица Обрадовић из Подгорице, осим дизаjна бави се фотографиjом и сликањем. Од недавно се бави осликавањем гардеробе и обуће.

– Одувиjек сам била креативна и маштовита. Жељела сам и желим да стварам магиjу на платну, папиру, комаду робе и свугдjе гдjе се може направити – казала jе саговорница за портал Дана.

Њена заљубљеност према фотографиjи почела jе приjе шест година, када jе како каже купила и своj први дигатални фотоапарат.

– Фотографиjа jе jако интересантна област jер омoгућава хватање тренутка у времену коjи се не могу поновити. Могу бити слични, али никада исти. Не можемо зауставити вриjеме, али можемо зауставити тренутке кроз фотографиjу и овjековjечити моменте, истакла jе Обрадовић.

Према њеним риjечима фотографиjа треба да буде нешто интересантно што ће људима пробудити машту, jер живимо у jедноличном суровом свиjету у коjем jе потребно мало биjега од стварности.

Свака фотографиjа прича своjу причу. Циљ jе да аутора наведемо на неку реакциjу. Али наjбитниjе од свега jе да фотографиjа исприча своjу причу, обjаснила jе Обрадовић.

– Осликавање текстила и гардеробе почело jе првенство из хобиjа, током пандемиjе, када смо били приморани проводити вриjеме код куће. Тада сам и нашла стару тексас jакну и имала сам идеjу да jе редизаjнирам и направим модерни и носиви комад гардеробе. Тако jе и било. Насликала сам жељени принт на леђима jакне. Недуго послиjе тога отворила сами своj инстаграм профил „Галериjа сунце“ и активно се почела тим бавити, закључила jе Обрадовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:38