Насловница новог романа Жарка Вучинића / -УЦПДМ
24/09/2024 u 14:54 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Priča o priјateljstvu

Udruženje crnogorskih pisaca za djecu i mlade (UCPDM) u okviru Biblioteke Sokolić obјavilo јe novu dvojezičnu ekološku bajku za djecu pod nazivom "Bajka o Belom jelenu" autora Žarka Vučinića. Saizdavač je Institut za dečiju književnost iz Beograda. Ovo јe osma Vučinićeva knjiga za dјecu

Za kraću verziju ove bajke Vučinić јe u maju 2023. godine na 9. međunarodnom Festivalu dječije umjetnosti u Sarajevu (FEDU), dobio Gran pri – Prvu nagradu za najbolje spisateljsko pero "Aidin maslačak Bajka".

image

Жарко Вучинић

-Културни центар

"Bajka o Belom jelenu", savremena bajka za djecu se bavi značajem zaštite prirode i obiluje iskrenim porukama o važnosti suživota svih živih bića pod nebeskim svodom. Istovremeno, priča je dinamična, stilski i kompleksno urađena i kao takva, podjednako zanimljiva i starijim čitaocima, imajuću u vidu originalni narativni izražaj i nepredvidljivost radnje, navode iz UCPDM.

Avanture Belog jelena su objavljene u formi dvojezične knjige koju su na engleski jezik prevele Jelena Pralas i Maja Savković. Ilustracije јe uradila Marija Simović koja je i dosad uspješno sarađivala sa Vučinićem.

Ideja promovisanja "Bajke o Belom jelenu" je podizanje svijesti mladih o važnosti prijateljstva i poštovanja prirode.

Promocija knjige "Bajka o Belom jelenu" očekuje se uskoro u Podgorici, Nikšiću i Baru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 14:54