Nagrada ISKRA / - FAKT
23/10/2024 u 14:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Raspisan konkurs za nagradu za filantropiju Iskra

Fond za aktivno građanstvo (fAKT) raspisao je konkurs za nagradu za filantropiju „Iskra“, priznanje koje se dodjeljuje za doprinos opštem dobru u Crnoj Gori.

Cilj konkursa je da prepozna i javno istakne pojedince, iseljenička udruženja, privredna društva, medije, institucije i organizacije civilnog društva, koji materijalnom i finansijskom podrškom daju primjer drugima, i postavljaju standarde kojima treba težiti kada je u pitanju ulaganje u opšte dobro i izgradnja građanskog društva.

Nagrada “Iskra”, kako je saopšteno iz fAKT-a, dodjeljuje se u četiri glavne kategorije: individualni doprinos, doprinos dijaspore, doprinos na nacionalnom nivou i doprinos lokalnoj zajednici.

Navodi se da je osim glavnih nagrada, konkurs otvoren i za nekoliko specijalnih priznanja - za građanski doprinos opštem dobru, za mlade filantrope, i za medijski doprinos.

Poznati dobitnici nagrade Iskra

“Nominacije se podnose do 22. novembra, a pravo podnošenja prijava imaju zainteresovani građani, iseljenička udruženja, privredna društva, organizacije civilnog društva, mediji, institucije”, kaže se u saopštenju.

Iz fAKT-a su podsjetili da nagradu “Iskra” dodjeljuju u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore i uz podršku Fonda braće Rokfeler i Fondacije „Ćano Koprivica“.

Oni su naveli da se konkurs već 16 godina organizuje sa ciljem da podstakne razvoj vrijednosti kao što su solidarnost, humanost i filantropija.

Dodaje se da se nagrada za filantropiju se tradicionalno dodjeljuje u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom” na Cetinju, svečanost će biti organizovana u drugoj polovini januara, a javnost će biti blagovremeno obaviještena o datumu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. oktobar 2024 14:07