Predstava ”Sekretarijat za sufinansiranje žirafa” / -PRIVATNA ARHIVA D. KOPRIVICE
04/09/2024 u 16:38 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

„Sekretarijat za sufinansiranje žirafa”

Podgorički Studentski teatar gostuje sjutra, četvrtak, 5. septembar, u Centru za kulturu „Nenad Rakočević” u Mojkovcu. Publici će se predstaviti svojom najnovijom produkcijom, predstavom „Sekretarijat za sufinansiranje žirafa"

Predstava „Sekretarijat za sufinansiranje žirafa" igra od 20 časova sjutra u mojkovačkom CZK, a ulaz je slobodan.

Komad je nastao po tekstu i u režiji dr Dragana Koprivice. U glavnim ulogama se pojavljuju Mihaela Živković Batrićević i Marija Đuranović, a u ostalim Sanja Veličković Radonjić, Ljudmila Vorobjova i Emir Tičić. Majstor tona i svjetla je Dražen Milić, a majstor scene Željko Jovanović.

Ova komedija predstavlja apsurdnu, satiričnu viziju sukoba moćnika iz kulture, postavljenih po partijskom ključu, i pjesnika koji uvijek zavise od resornih institucija kulture, u kojim često sjede pogrešni ljudi, predstavnici birokratije po dubini. Iz ovakvog sukoba i nastaju brojne komične scene, koje je publika već lijepo prihvatila.

TVCG je snimila premijerno izvođenje u Podgorici, uz TV režiju Milana Šofranca, a komad je u nekolika navrata prikazivan i na Trećem kanalu Javnog servisa.

Nakon izvođenja u Mojkovcu slijede nastupi u Nikšiću, u Nikšićkom pozorištu, zatim u Centru za kulturu Danilovgrad, u KIC-u "Zeta" Golubovci, itd., a planirana su gostovanja i po regionu.

Studentski teatar, koji Koprivica vodi, neformalna je grupa talentovanih amatera, koji u mnogo čemu nadilaze taj status, stremeći ka profesionalizmu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 04:20