Dragoljub Đuričić / -foto: SRđAN_BOLJEVIć
13/03/2024 u 15:41 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Sjećanje na velikog čovjeka"

Narodna biblioteka Budve organizuјe u četvrtak, 14. marta, program posvećen Dragoljubu Đuričiću (1953 - 2021)

Narodna biblioteka Budva organizuјe u četvrtak, 14. marta, u holu Akademije znanja veče posvećeno legendarnom muzičaru i slikaru, društvenom aktivisti, Dragoljubu Đuričiću koji je preminuo prije tri godine. Tim povodom, u holu Akademije znanja sa početkom u 19 časova biće prikazan dokumentarni film novinara i producenta Bobana Jovanovića pod nazivom "Sjećanje na Dragoljuba Đuričića", u trajanju od 20 minuta, nastalog u produkciji Most.

Nakon toga, publika će imati zadovoljstvo da uživa u predstavljanju albuma "Sjećanje na velikog čovjeka", Kokana Dimuševskog (klavijature), a o slavnom bubnjaru iz Crne Gore razgovaraće Boban Jovanović i Kokan Dimuševski.

image

Dragoljub Đuričić

- arhiva "Dana"

Kokan Dimuševski, koji je svirao zajedno sa Đuričićem u grupi "Leb i sol", prošle godine je objavio solo album koji je hrvatska kritika proglasila za "najbolju džez ploču stoljeća" i na kom ze nalazi kompozicija "Rememebarance of a great man" posvećena upravo Đuričiću.

U dokumentarnom filmu o Đuričiću govore: Vlatko Stefanovski, Bodan Arsovski i Kokan Dimuševski ("Leb i sol"), zatim Žika Jelić ("JU grupa"), Rambo Amadeus, Bilja Krstić ("Bistrik"), Petar Peca Popović - rok novinar, Ivan Ivačković - rok novinar i kum Dragoljuba Đuričića, Boban Jovanović - novinar i producent i dr Aleksandar Ljuboja, ljekar koji je proveo posljednje dane pored Đuričića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 18:32