Vizual za događaj / -MSUCG
09/10/2024 u 06:40 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Stručno o "Prvorođenoј"

Stručno vođenje kroz izložbu "Firstborn" ("Prvorođena") umjetnice Šejle Kamerić postavljene u Dvorcu Petrovića i Perјaničkom domu, izlagačkim prostorima Muzeјa savremene umјetnosti Crne Gore, biće održano u sriјedu, 9. oktobra. Stručno vođenje počinje u 15.30 časova, a publici će rad Kamerićeve približiti kustoskinja izložbe Milica Bezmarević

Kamerić na izložbi "Firstborn" kroz film, fotografiju, objekte, crteže i instalacije, istražuje teme identiteta, rodnih stereotipa i društvenih normi. Poseban akcenat stavlja na percepciju ženskog naslijeđa, oslanjajući se na snažnu empatičnost kao ključni element njenog stvaralačkog izraza.

Izložba je nastala u idejnoj kolaboraciji umjetnice sa kustoskinjom Milicom Bezmarević, iz čijeg zajedničkog kreativnog dijaloga u višegodišnjem procesu osmišljavanja izložbe nastaje i njihov razgovor, objavljen u Šejlinoj monografiji "Mother is a bitch", čiji je izdavač njemačka izdavačka kuća "Distanz", a u čijem publikovanju јe partner i MSUCG. Izložba je otvorena za javnost do 10. novembra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. oktobar 2024 06:41