Studentski teatar izveo predstavu ”Desert flower” / - FOTO: LANA ĆETKOVIć
17/08/2023 u 20:55 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Studentski teatar izveo predstavu “Desert flower" u JU Zavod “Komanski most”

Od posebnog značaja je da je ovaj kulturni program u potpunosti ispunio očekivanja i Uprave Zavoda, jer je kod korisnika ove ustanove naišao na odličan prijem uz lijepu atmosferu

Studentski teatar iz Podgorice juče je u JU Zavod “Komanski most”, u dogovoru sa direktoricom Zavoda, Nedom Vukotić, u cilju upotpunjavanja kulturnih programa za korisnike ove ustanove, izveo predstavu “Desert flower”, po tekstu i režiji Dragana Koprivice.

Od posebnog značaja je da je ovaj kulturni program u potpunosti ispunio očekivanja i Uprave Zavoda, jer je kod korisnika ove ustanove naišao na odličan prijem uz lijepu atmosferu.

Ovu pomalo grotesknu predstavu korisnici su doživjeli kao klasičnu komediju, što je upotpunilo cjelovit dramski štimung, a glumci Studentskog teatra, kojima je ovo već peto izvođenje predstave, bili su prijatno iznenađeni reakcijama svih prisutnih, uključujući i osoblje Zavoda.

Direktorica Neda Vukotić ocijenila je da je predstava u potpunosti ispunila pedagoške i kulturne ciljeve i, uz napomenu da je zabrana ulaska zbog pandemije ukinuta, poželjela da se i drugi kulturni poslenici periodično pojave u ovoj instituciji za lica sa posebnim potrebama.

U predstavi je glavnu ulogu odlično odigrala izuzetno talentovana Marija Đuranović, a u ostalim su se u izvrsnom svjetlu predstavili Nađa Labudović, Ljiljana Grbović, Darko Bulić, Hristina Knežević, Sanja Veličković Radonjić i djevojčica Kristina Babić.

Nakon održane predstave Koprivica je, uz saglasnost direktorice Vukotić, obećao korisnicima da će u Zavodu uskoro održati i svoj solistički koncert, i poželio da i drugi umjetnici dolaze sa svojim programima u JU Zavod “Komanski most”.

Sljedeće, šesto izvođenje predstave “Desert flower”, počev od premijere, održane 2. juna na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović” u Podgorici, biće u ponedjeljak, 21. avgusta, u Zavodu “Kakaricka gora”, javnoj ustanovi za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci, a slijede i gostovanja po Crnoj Gori i šire.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 10:59