Илустрација
19/09/2021 u 07:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сода бикарбона и њена чудотворна деjства

Обавезно користите медицинску соду коjа у себи не садржи алуминиjум. Таква сода jе доста чистиjа и безбједниjа за коришћење

Сода бикарбона може заиста бити чудотворна, и то не само када jе у питању храна

Навикли смо да jе ставимо када пожелимо да нам, на пример, неко тесто нарасте, али њена сврха jе много шира. Може вам помоћи и код многих здравствених проблема, уколико jе правилно и редовно користите.

1. Стомачне тегобе

Уколико имате стомачне тегобе сода бикарбона их може успјешниjе решити него рецимо неки пробиотик. Увјерите се у то и сами тако што ћете кашичицу медицинске соде бикарбоне растворити у пола чаше воде и попити на искап.

Бол у грлу

По истом рецепту као и када вас боли стомак, можете ријешити и бол у грлу, jер она врло ефикасно уклања бактериjе коjе вам могу стварати бол и кашаљ. 

Сода као суви шампон

Ако немате времена да оперете вашу косу, можете да користите соду бикарбону као суви шампон да би упила уље и вјеруjте да сте овако спасли косу од излагања фену барем за цио jедан дан.

Листање ноктиjу и заноктице

Проблеме са ноктима као што су листање или стварање заноктица такође може успјешно ријешити, али овдје ће вам бити потребно и мало jабуковог сирћета. Сипаjте кашичицу соде и кашичицу jабуковог сирћета у неки мањи суд, помијешаjте, и добићете савршену крему са коjом можете мазати руке више пута дневно.

Сода рјешава прехладу и jача имунитет

Пробаjте да jедну кашикицу медицинске соде растворите у 250 мл воде и да у то додате сок од пола свјеже исцијеђеног лимуна и отарасићете се прахладе без љекарске помоћи. Свако вече пред спавање jе можете попити са пола чаше млаке воде, што jе савршено за имунитет. 

Њега лица

На исти начин када правите смјесу за имунитет, можете припремити и пилинг лица. Овог пута ставите мало више соде у воду да бисте добили гушћу смјесу и нанасите маску на лице, а ефекат ће бити видљив већ кроз пар наношења.

Обавезно користите медицинску соду коjа у себи не садржи алуминиjум. Таква сода jе доста чистиjа и безбједниjа за коришћење. Медицинску соду можете пронаћи у продавницама здраве хране или апотекама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:37