Unspalsh, ilustracija
04/10/2021 u 09:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стручњаци поручују: Због делта соја вакцинација мора да буде 90 одсто

Присутност делта варијанте вируса додатно је повећала потребу да се људи вакцинишу, казали су званичници за УСА Тодаy у извјештају објављеном у недјељу

Више представника здравствених власти у Сједињеним Америчким Државама вјерује да због делта соја проценат вакцинисаних против ковида-19 мора достићи 90 одсто и више како би се постигао оптимални степен заштите, јављају агенције преносе медији.

Присутност делта варијанте вируса додатно је повећала потребу да се људи вакцинишу, казали су званичници за УСА Тодаy у извјештају објављеном у недјељу.

-Оно што смо научили од делте и гледајући иза делте је да је за постизање праве заштите популације потребно да вакцинација буде већа од 90 посто- казао је Том Макарти из министарства здравља Род Ајланда.

Слично мишљење има и доктор Ерик Топол из истраживачког института Скрипс.

-Сада нам треба 85 до 90 посто вакцинисаних против делте- казао је Топол за УСА Тодаy.

Доктор Ентони Фаучи, водећи амерички стручњак за инфективне болести, казао је у мају да још један талас заразе у јесен може бити спријечен ако до 4. маја буде вакцинисано 70 посто популације.

Око 56,5 посто становништва у Сједињеним Државама комплетно је вакцинисано против ковида-19, према статистикама којима располаже Универзитет Джонс Хопкинс. Више од 185 милиона Американаца је вакциниснао с обје дозе.

Тренутно се могу вакцинисати сви Американци старији од 12 година.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 16:31