/ -SHUTTERSTOCK
03/07/2024 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Biksi iz 90-ih: Najpoželjnija kratka frizura ljeta 2024.

Zove se biksi jer kombinuje elemente dvije jasno prepoznatljive frizure — bob i piksi — i stvara novu frizuru u sivoj (ali veoma slatkoj) zoni. "To je čupavi bob sa mješavinom slojeva koji dodaje dimenziju i teksturu", kaže frizer Andrew Fitzsimons.

Pomislite na priliv kratkih frizura sredinom do kasnih 90-ih — onih koje nisu bile dovoljno ošišane da bi ih nazvali piksi, ali nisu bile dovoljno duge da bi se smatrale bobovima. U to vrijeme, mislim da smo to jednostavno zvali "kratka kosa".

Biksi su nosile mnoge zvijezde 90-ih: Vinona Rajder, Meg Rajan, Gvineth Paltrou, Kameron Diaz, Hale Beri, Rejčel Li Kuk, Nev Kembel, Dru Barimor. I zvijezda iz australijske sapunice koja je postala pop pjevačica, Natali Imbrulja.

Bila je to nesumnjivo divna frizura koja je na kraju pala u nemilost. Biksi je vremenom evoluirao od bezbrižnog izgleda do više stilizovanog (sjetite se Viktorije Bekam). Ali danas se ova preslatka, kratkafrizura ponovo vratila u modu i jedna je od najpoželjnijih koju možete nositi ovog ljeta.

"Biksi frizura danas postaje sve popularnija jer se čini kao prilagođeniji pristup kraćim frizurama", kaže Devin Toth, frizer u Salonu SCK. "U suštini, bob je bob – bez obzira na vrstu – i može biti težak. Super kratka dužina piksija ograničava prilagođavanje. Biksi, međutim, živi između njih dvoje sa većom dužinom za rad i stilom koji se ne osjeća tako teškim."

To je takođe pametan izbor frizure za toplo vrijeme. Super je za ljeto kada želite da imate kraću frizuru dok puštate piksi da izraste. Najbolje će stajati damama koje imaju tanku do srednje gustu kosu. Da biste stilizovali najpoželjniju kratku frizuru ljeta 2024 treba će vam jaka krema ili vosak za stilizovanje, kaoi snažan lak koji će sve držati na svom mjestu, piše lepotaizdravlje.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 18:02