/ -SHUTTERSTOCK
13/09/2024 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Officecore je veliki trend ove jeseni

Gotovo svi su se već vratili sa godišnjih odmora pa je pravo vrijeme da se pozabavimo autfitima za kancelariju. Officecore stil preovladao jeu kolekcijama najznačajnijih dizajnera.

I čini se da su zaista uživali u stvaranju takve odjeće. Ko bi pomislio, ali modni svijet je već implementirao čak i tako dosadnu garderobu.

Kako se obući u officecore stilu

Danas modne influenserke vole da se oblače kao da idu u kancelariju sa strogim kodeksom oblačenja ili kao da brane diplomski rad. Ali čak i ako je vaše radno mjesto fotelja u dnevnoj sobi, a davno ste završili fakultet, ne možete pobjeći od ovog trenda, jer je bukvalno svuda.

Za početak, podsjetimo da je riječ o estetici kancelarije ranih 2000-ih, što je savršeno prenijeto u filmu "Đavo nosi Pradu". Ovo nije sivi kancelarijski miš, već seksi, ženstvena i uspješna dama. Kao i junakinja u kultnom filmu.

U garderobi takve heroine nalaze se olovka suknje, rolke, krojeni kardigani, klasične košulje i štikle. Kosa je uvučena u elegantnu punđu, povučena sa lica štipaljkom u zanimljivu, ali urednu frizuru. A najvažniji atribut njenog imidža su uske ili pravougaone naočare. Ukratko, estetika Miu Miu i Prade pokazuje se u stvarnom životu.

Međutim, ako postoje ograničenja u kancelarijskom kodeksu oblačenja, ovde ih nema. Suknja olovka može biti providna, a izrez bluze može biti veoma dubok. Ovaj trend je postao mnogo širi od autfitim koji su prikladni i za poslovni sastanak u restoranu, i za onlajn konferenciju. Olovka suknja može biti i kožna, a bluza može biti providna. Uzmite u obzir odijelo sa suknjom. Izgleda ženstvenije od pantalona, ali ne manje raznovrsno. Najmodernije je sa tankim prugama.

Obratite pažnju na detalje

Pokušajte da uključite neobične detalje u svoje autfite. To bi mogla biti kravata – hladan akcenat koji će učiniti da čak i najosnovnija odjeća sa plavom košuljom izgleda impresivno. Ili hulahopke u boji. Crvena ili tamnocrvena su onaj svijetli naglasak koji ponekad jako nedostaje u monohromatskom izgledu.

Još jedna obavezan komad je haljina. Naročito kada treba da ostavite utisak. Možete je stilizovati tokom cijele godine različitim cipelama, odjećom i aksesoarima, svaki put dobijajući novu kombinaciju. Pleteni džemper + midi suknja je kombinacija iz kolekcije Miu Miu koja istovremeno izgleda elegantno, neobično i udobno. Generalno, glavna prednost polo je njegova svestranost. Savršeno se uklapa u bilo koje moderno "jezgro" i izgleda lijepo čak i samo sa farmerkama. Uzmite bilo koji džemper: pamučni ili heklani, jednostavni ili prugasti, sa dugmadima ili rajsferšlusima, veliki ili pripijeni. Što se tiče suknje, zapamtite znake trendovskog modela: ispod koljena, plisirana, obična. Može biti od vune, debelog pamuka, kože ili sumota. Ovaj model se savršeno uklapa u kancelarijsku odjeću – sa ugrađenim jaknama, košuljama i, naravno, polo. Međutim, igranje u kontrastu sa labavim dugim rukavima i patikama takođe će izgledati elegantno. A čim zahladi u prestonici, nosite je uz obimne džempere i gležnjače.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 03:07