Ревија Бате Спасојевића / -Промо
12/12/2021 u 15:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дизајнер Бата Спасојевић приказао колекцију за зиму 2021/2022

Нови трендови које је публика премијерно имала прилику да види, остали су Батин заштитни знак и за ову колекцију, а по првим реакцијама већ је јасно да је остао неприкосновен и потпуно доследан себи

Познати српски дизајнер Бата Спасојевић представио је у Београду нову колекцију за зиму 2021/2022. Нови трендови које је публика премијерно имала прилику да види, остали су Батин заштитни знак и за ову колекцију, а по првим реакцијама већ је јасно да је остао неприкосновен и потпуно доследан себи, не само када је у питању његов таленат за умјетност и дизајн, већ и када је ријеч о уклапању елеганције, урбаног, стила, музике и енергије.

Музичко-сценски спектакл отворен је хитом Оливера Мандића који је по први пут, као специјални гост прослављеног дизајнера, поред неоспорног талента за музику и јединствен визуелни стил, одушевио бројну публику даром да засијени и на модној писти.

Колекцијом Пробај ме, инспирисаном управо Мандићевим истоименим хитом, Бата је љубитељима моде послао јасну поруку – своју индивидуалност најбоље показујете кроз слободу стила одијевања. Детаљи у свакој одјевној комбинацији, асиметрија, поигравање са стиловима, било да је ријеч о моди за мушкарце или жене, остали су препознатљив печат дизајнера и ове сезоне.

После ревија у еворпским метрополама, дизајнер је приказао да спајање наизглед неспојивог – најфинијих материјала, свиле, вуне у комбинацији са савременим технологијама обраде текстила, чине савршени спој за незаобилазне и модне капуте и сакое, панталоне али и елегантне комаде који су у тренду ове зиме.

– Увијек испред себе постављам велике циљеве и задатке, позитивна трема ме држи под адреналином, све док се ревија не заврши и док не будем сигуран да је све протекло баш онако како сам замислио. Из колекције у колекцију од мене се очекује да сваки пут изнова помјерим границе, овог пута ми се чини да смо отишли не пет, већ десет степеника напријед, како у погледу амбијента одржавања ревије, сценографије, цјелокупне организације, бекстејџа, а нарочито када су у питању гардероба и колекција, које су ипак најважнији фактор. Пуно труда и времена је уложено да ова колекција буде баш оваква каква је, и да буде израђена од добрих и квалитетних материјала - казао је Бата и открио да су му идеје саме навирале, те да му је драго што се и публици свидјело.

– Људи су на моје велико задовољство били одушевљени, у ваздуху се то осјетило. Први утисци које су подијелили са мном, и због тога ми је велика част, јесте да су се осјетили као да су били у највећим свјетским метрополама, као да је ревија рађена за велике и најпознатије модне куће попут Гучи, Праде, Фендија. Управо је то оно што је и била моја велика жеља, да Београд бар на једно вече буде центар на европској мапи, у равни са Паризом или Миланом када је мода у питању – Бата је подијелио прве утиске после ревије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:50