Лазар Илић / -Небојша Нишић
14/11/2021 u 14:30 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лазар Илић о новој колекцији: Добродошли су сви типови жена у нашу причу

Један од најуспјешнијих домаћих дизајнера, Лазар Илић приказаће нову колекцију на самосталној ревији која је заказана за 24. новембар, у оквиру недјеље моде

Један од најуспјешнијих домаћих дизајнера, Лазар Илић приказаће нову колекцију на самосталној ревији која је заказана за 24. новембар, у оквиру недјеље моде. Иако многи дизајнери немају прилику да свој рад представе на самосталним презентацијама, дизајнер сматра да после деценије рада у модном свијету не жели да било шта скрене пажњу од његовог рада.

– Самосталне презентациjе су нешто о чему маштам од првог дана када сам ушао у модни свиjет. Међутим коштаjу знатно више од групних презентациjа и то jе разлог из ког се моjе колеге одлуче за таj вид презентациjе. Просто мислим да када улажем толико труда времена и новца не желим да било ко скреће пажњу са тога. Групне презентациjе су сjаjне за младе људе коjи имаjу мањи броj модела, и коjи у старту немаjу баш велике буџете. После 10 година пословања свакако мислим да jе тренутак да се "издвоjим" на таj начин. Притисак jе свакако већи као и одговорност, с обзиром на то да велики броj људи дође да гледа само ваш рад. Али jе то дефинитивно скуп спорт - каже Илић за "Дан".

Колекција, која садржи 40 модела, према његовим ријечима, је инспирисана култном серијом "Sex and the city".

– Овога пута приказуjем нешто мало другачиjу колекциjу од оног на што сте навикли када jе риjеч о мом стваралаштву. Приказаћу колекциjу од 40 модела коjа је инспирисана култном сериjом "Sex and the city" и њеним главим актерима Carrie, Miranda, Samanta и Charlote. Њихов стил си миjењао из сезоне у сезону, као што jе то случаj у реалном свиjету. Откако знам за себе маштам да урадим колекциjу на ову тему, међутим оваква колекциjа изискуjе велики броj модела широку палету инспирациjе и пуно времена. По неком мом скромном мишљењу и искуству коjе сам имао до сада, лакше је радити jедну тематику него разрађивати четири тотално различита лика. Али рекао бих да сам довољно сазрео као дизаjнер да могу себи да приуштим овакав корак у кариjери - открио је дизајнер.

Из најгорег извлачи најбоље

-Период короне jе за мене заиста био инспиративан, и могу рећи користан. Натjерао ме да размишљам изван своjих оквира и из тога jе произашло много добрих ствари. Имамо козметику, накит, торбе и многе друге ствари на коjима сам захвалан. Увиjек гледам да из наjгорег извучем оно наjбоље!

Како је казао, модни стил се развиjа и гради годинама, неки воле да прате трендове и имплементираjу их у своj стил на себи своjствен начин, док са друге стране имамо људе коjи воле да носе класику.

– Управо таква ће бити и ова колекциjа, садржи велики броj различитих модела, стилова за разне типове жена, како за оне коjе носе величину 36 тако и за оне плус сајз даме. То jе нешто што jе новина у мом радуи нешто чему се много радуjем! Биће велики броj хаљина, панталона, сакоа, кошуља, мантила. Заиста jедна ВЕЛИКА колекциjа и биће свашта за свакаког- открио је дизајнер.

Трудио се, како каже, да обухвати све њихове фазе како би на што вjеродостоjниjи начин приближио ликове.

– Битно ми jе да ова колекциjа буде наjвећи искорак од мог досадашњег стила коjи сам његовао у своjим колекциjама. Желим да људима покажем да нисам само дизаjнер свечаних и матурских хаљина. Колекција је намиjењена СВИМА. Успjешним и мање успjешним женама, маjкама, сестрама, оним женама са самопоуздањем и оним коjи немаjу исто, моделима, инфлуенсеркама… Мршавим, и оним са вишком…Просто jе сваки тип жене добродошао у нашу нову причу. Како jе велика колекциjа у питању, људи ће имати прилике да гледаjу разне материjале, форме, стилове. Тешко се можемо укопити у jедан оквир - казао је дизајнер.

Дамама је поручио:

– Свака жена jе лиjепа само ако се она тако осjећа, а jа ћу своjим моделима и креациjама да им помогнем на том путу! - закључио је Илић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 22:06