Jelena Roganović Đurić / Risto Božović
16/11/2023 u 11:49 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Međunarodni modni festival „Golub mira" okuplja regionalne dizajnere 25. novembra na Cetinju

U Kristalnoj dvorani Vladinog doma predstaviće se dizajneri iz četiri države

Međunarodni festival mode „GOLUB MIRA" održaće se na Cetinju 25. novembra u Vladinom domu u saradnji sa Opštinom Cetinje. Međunarodni festival „Golub mira" je manifestacija koja prije svega promoviše mir, kroz modu, kulturu, umjetnost, turizam...Ove godine u Prijestonici Cetinje u Kristalnoj dvorani Vladinog doma predstaviće se dizajneri iz četiri države, i to Diaz Kova, Emina Husedzinovic Ibrahimović i Razija Kokanović iz Bosne i Hercegovine, Jelena Roganović i Bojana Čelebić iz Crne Gore, Ana Anđelić F Lion iz Srbije kao i Ana Kujundžić iz Hrvatske. 

Festival se održava u više gradova i država, a u Crnoj Gori prvi put u Prijestonici Cetinje. 

-Kroz ovu manifestaciju osim što promovišemo mir i suživot promovišemo i umjetnike iz raznih domena kulture kao i turističke ljepote gradova i država u kojima održavamo manifestacije. Kroz to pružamo mogućnost umjetnicima da se predstave u drugim državama regiona kao i Evropi i šire. Ovog proljeća smo omogućili dizajnerima da se predstave u okviru zvanično kalendara Alta Roma u Italiji - kazala je Jelena Roganović Đurić, direktor festivala.

‘Golub mira ‘ je do sada dobio i značajna priznanja kao što su " Zlatnik Sarajeva" 2022. od grada Sarajevo kao i nagrada Projekat godine koja je dodijeljena u Vrnjačkoj Banji od organizacije ‘Jaka žena‘ 2019.

-Kod nas osim dizajnera iz drugih država dolaze i modeli, fotografi, šminkeri, frizeri... U sklopu projekta se snimaju i spotovi na atraktivnim turističkim lokacijama uz našu kostimografiju. Spotovi se predstavljaju i prikazuju u svim zemljama saradnicama. Golub mira ima za cilj promovisati mir kroz kulturu, što se može čitati iz samog imena - zaključila je Jelena Roganović Đurić.

U muzičkom dijelu programa predstaviće se operska diva Sara Vujošević Jovanović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 16:27