/ Shutterstock
10/04/2023 u 09:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Preminuo gitarista grupe ABBA: Bio si fantastičan muzičar i rijetko skroman

Las je igrao veliku ulogu u većini snimaka i turneja legendarnog benda tokom `70-ih i `80-ih, a takođe je učestvovao u stvaranju posljednjeg albuma grupe pod nazivom Voiager, koji je objavljen 2021

Las Velander, gitarista nekih od najvećih hitova grupe ABBA, preminuo je u 70. godini nakon kratke borbe sa teškom bolesti.

Las je igrao veliku ulogu u većini snimaka i turneja legendarnog benda tokom `70-ih i `80-ih, a takođe je učestvovao u stvaranju posljednjeg albuma grupe pod nazivom Voiager, koji je objavljen 2021.

- Sa neopisivom tugom moramo da objavimo da je naš voljeni Lase zaspao. Bio si fantastičan muzičar i skroman kao malo ko, ali prije svega, bio si divan muž, brat i djeda - glasi izjava njegove porodice, prenosi Mirror.

Svirao je na ukupno 24 studijska snimka benda, uključujući svih osam studijskih albuma. Pored grupe ABBA svirao je i sa nizom drugih bendova i umjetnika iz Švedske.

Tokom karijere nagrađen je brojnim nagradama, uključujući prestižnu švedsku kraljevsku medalju pod nazivom Litteris et Artibus 2010. Kasnije je ušao u Švedsku muzičku kuću slavnih 2014. zajedno sa ostalim članovima grupe ABBA.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 18:13