Колач са вишњама / - SCREENSHOT YOUTUBE
14/09/2021 u 09:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jедноставан рецепт за колач са вишњама и гризом

Колач обожавају и дјеца и одрасли

Оваj колач од вишања и гриза прави се брзо и jедноставно. Потребно jе користити само састоjке коjе углавном сви имаjу у кухињи. Колач ће бити мекан, сочан и ваздушаст, и његов укус вратиће вас у дјетињство.

За припрему можете користити свјеже вишње, а подjеднако ће бити укусан и са смрзнутим вишњама или онима из компота, али jе битно да се добро оциједе.

Састоjци:

5 jаjа

120 грама шећера

200 мл jогурта

100 мл уља

200 грама брашна

150 грама гриза

пола кесице прашка за пециво

500 грама опраних и очишћених вишања

по жељи: шећер у праху за посипање

Припрема:

У првоj посуди умутите миксером бјеланца (од 5 jаjа) у шлаг, и одложите са стране, а у другоj чиниjи сипаjте шећер и додаjте жуманца (од 5 jаjа), и мутите док не добиjете пјену. У добиjену жуту смјесу додаjте уље и jогурт, па сjедините састоjке. 

Помијешаjте брашно с прашком за пециво и гризом, па га додаjте добиjеноj жутоj смјеси, и добро умутите миксером. Потом смјеси додаjте шлаг од бјеланаца, и промијешаjте ручно жицом за мућење док не добиjете лијепу кремасту, течну структуру.

Тепсиjу науљите и поспите брашном, па улиjте смјесу коjу ћете изравнати, и по коjоj ћете посути вишње. Колач пеците на 180 степени у претходно загриjаноj рерни, око 40 минута. Кад се охлади, колач можете посути шећером у праху.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:14