blokada puta / - FOTO: ANDRIJANA DABANOVIć
15/09/2024 u 10:17 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Blokirana magistrala ka Cetinju: Žitelji Lješanske nahije traže vodu

Stanovnici Lješanske nahije blokirali su magistralu ka Cetinju zbog toga što deset sela nema vodu jer je gradnja vodovoda prekinuta.

Saobraćaj će biti u prekidu sat vremena, a sa protestima će, kako su najavili, nastaviti sve dok se radnici Vodovoda ne vrate i ne završe posao.

image

blokada puta

- FOTO: ANDRIJANA DABANOVIć

Bez vode su između ostalih naselja Parci, Staniseljići, Gradac, Buronje, Draževina, Progonovići, Štitari i Orasi. Oni su istakli da su primorani da organizuju proteste, jer drugačije neće dobiti vodu.

Gornjogoričani na pola sata blokirali saobraćaj: Traže "ležeće policajce" i kružni tok

Mještanin Dejan Popović kazao je da će sa protestima nastaviti do ispunjenja zahtjeva. 

– Ono što je najbitnije jeste da naglasimo da ovo nije partijski skup, već samo tražimo da nam se obezbijede osnovni uslovi za život. Pokušavali smo preko institucija da riješimo problem, ali povratne informacije nijesmo dobijali. Davali smo dosta rokova, poslednji je bio 1. septembar, a kako nijesu nastavili sa radovima odlučili smo se na ovakav vid protesta. Ovo je jedino rješenje. Poručujemo svim partijama koje se takmiče u izbornoj trci neka im je sa srećom, ali treba da znaju sa čim se moraju suočiti nakon što dođu na vlast i da će morati urgentno riješiti ovaj problem - rekao je Popović. 

Saša Đurišić iz sela Parci kaže da osnovnih uslova za život nemaju. 

–  Za vodu se snalazim tako što čekam kišnicu. Došlo je vrijeme da prestanemo da pijemo kišnicu. Uslovi za život su nam loši, više se niko ne može baviti poljoprivredom i stočarstvom. Ne tražimo mi vodu besplatno, plaćaćemo je - kaže Đurišić. 

Milan Bogojević navodi da je mali dio vodovoda ostao da se završi da bi i Gornja Lješanska nahija imala vode. 

– Sredstva u budžetu su predviđena za to, tako da očekujemo da se vodovod završi. Deset godina slušamo obećanja, a od toga ništa. Nastavićemo sa protestima sve dok ne dobijemo čvrsto obećanje da će radovi krenuti i dok ne vidimo radnike na terenu - poručio je Bogojević. 

Cvetko Vukčević iz Farmaka kaže da on ima vodu, ali je došao da da podršku mještanima. 

– Neshvatljivo je da na 25 minuta od Podgorice naselja nemaju vodu, a ona je život. Obezbijediti vodu je jedini uslov da se građani vraćaju selu. Ljudi nijesu svjesni koliko su to bogata sela samo kada bi imali vodu - navodi Vukčević.    

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 11:05