Бранко Ноковић / -
31/10/2023 u 16:56 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bogat program KIC-a „Zeta” za novembar: Đaci slave Njegošev dan

Javna ustanova KIC „Zeta“ tokom novembra organizovaće niz kulturnih događaja za sve uzraste.

Već 3. novembra јe promocija opusa o Podgorici pjesnika i pisca Nevena Milakovića.

– Kao društveno odgovorna ustanova, 6. novembra organizovaćemo za srednjoškolce i učenike starijih razreda osnovnih škola edukativnu radionicu „Prevencija narkormanije“. Predavač će biti realizatorka u akreditovanim obukama Marija Mijović i član „Žive biblioteke“ Marko Dragićević. U cilju podsticanja zdravih stilova života 9. novembra održaće se program „Upoznajmo sportistu“, gdje će djeca biti u prilici da upoznaju čuvene sportiste iz Crne Gore, koji su ostvarili velike uspjehe u karijeri. Namjera je da se djeci, kroz razgovor sa sportistom, predoči važnost fizičke aktivnosti, kao jedne od najbitnijih stvari kod praktikovanja zdravog načina života. U prvom programu „Upoznajmo sportistu“ ugostićemo čuvenog kik-boksera Ivana Strugara – rekao јe Branko Noković, v.d. direktora KIC-a „Zeta“.

On јe istakao da će povodom obilježavanja praznika „Njegošev dan“ pripremiti dramsko- literarni program, koji će se održati 10. novembra.

– Ovaj program realizovaćemo u saradnji sa osnovnim školama. Učenici iz sve četiri osnovne škole će se takmičiti u literarnom stvaralaštvu na temu „Blago onome ko dovijeka živi“, pri čemu ćemo za najbolje radove obezbijediti nagrade. Za našu najmlađu populaciju održaćemo „Dan mladih hemičara“ 16. novembra, gdje će djeca biti u prilici da vide oglede koji se mogu primijeniti u svakokodnevnom životu. Program će realizovati profesorice iz SSŠ „Spasoje Raspopović“ Ivana Petrović i Suzana Janković - navodi Noković.

Učenice Srednje likovne škole „Petar Lubarda“ sa Cetinja Staša Stević, Tamara Ćirović i Teodora Senić 22. novembra će imati izložbu grafičkih radova. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 17:54