/ -
11/09/2024 u 15:46 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Čistoća apeluje na stanovnike Siti kvarta: Otpad odlažite u obližnjim kontejnerima

Iz preduzeća Čistoća ponovo su apelovali na stanovnike Siti kvarta da pokažu razumijevanje kako bi, kako navode, u zajedničkom interesu prevazišli problem sa odlaganjem otpada.

Oni navode da su bili zatečeni saznanjem o rušenju kontejnerske lokacije u Siti kvartu. Navode da su već neko vrijeme pokušavali da pronađju alternativnu lokaciju, ali je zbog neispunjenosti saobraćajno tehničkih uslova, kao i nedostatka javne površine na ovom prostoru, bilo nemoguće naći novu lokaciju.

– Takođe, bitno je ponoviti da su se kontejneri nalazili na privatnom posjedu, a nišu je izgradio investitor, dok je Čistoća u okviru svojih nadležnosti redovno vršila odvoz otpada iz postavljenih posuda. O namjeri rušenja i uklanjanja dvije kontejnerske lokacije, ponavljamo, nijesmo bili obaviješteni, a odmah po saznanju smo o istom obavijestili Upravu za inspekcijske poslove – kažu iz Čistoće.

image
-

Iz preduzeća poručuju da mještani ovog dijela Siti kvarta do konačnog određivanja novih lokacija i postavljanja odgovarajućih posuda za odlaganje komunalnog otpada, mogu odlagati otpad u obližnjim kontejnerima koji se nalaze na javnoj površini.

– Pozivamo vlasnike kompanija koje su investitori svih zgrada, ali i dalje vlasnici kompletnog zemljišta na kojima se one nalaze, da postanu dio rješenja za probleme stanovnika naselja, imajući u vidu da trenutno stanje nije ni nama u interesu ako već danima za posljedicu ove situacije na mjestu gdje su bili kontejneri, ali i na okolnim trotoarskim i zelenim površinama, imamo prave "divlje" deponije koje naši zaposleni sa ovog prostora uklanjaju. Ovo ističemo iz razloga što Čistoća nema obavezu čišćenja ovih prostora koji su u privatnom vlasništvu, ali ni mogućnosti da ekipe tokom dana "dežuraju" u Siti kvartu kako bi sakupljali otpad sa raznih mjesta gdje ga građani trenutno ostavljaju. Međutim, sve vrijeme trajanja ove situacije, bez obzira na nemanje obaveze, angažujemo ekipe jer ipak želimo da damo svoj doprinos rješenju problema, očekujući u narednom periodu da isto pokažu i sami investitori, ali i stanari tj. etažni vlasnici koji će doprinijeti komunalnom redu i, uvažavajući trenutne okolnosti, informisati i animirati komšije da do pronalaska konačnog rješenja otpad nose do najbližih kontejnera – navode Čistoće.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
ČISTOĆAOTPAD
16. septembar 2024 16:31