/ - FOTO: DAJKOVIć - SA DOGAđAJA
30/11/2023 u 12:29 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dajković obišao mještane sela Sviba: Put do groblja nije luksuz, već civilizacijska potreba

Mještani su istakli da ih u poslednjih trideset godina apsolutno niko iz institucija Glavnog grada nije ni posjetio, a samim tim ni pomogao

V.D. Rukovodioca Službe za građane Vladislav Dajković obišao je selo Sviba na poziv više desetina mještana. Kao glavni problem ovog sela udaljenog svega petnaest minuta od centra grada, mještani navode činjenicu da nemaju put do seoskog groblja, te su primorani da na rukama nose pokojnike punih hiljadu metara. 

Uz to, mještani su istakli da ih u poslednjih trideset godina apsolutno niko iz institucija Glavnog grada nije ni posjetio, a samim tim ni pomogao.

Dajković je istakao: ‘‘Put do groblja nije hir, niti luksuz, već civilizacijska potreba svuda širom razvijenog svijeta. Svjestan sam da je selo Sviba, kao i mnoga druga sela oko Podgorice, kažnjavano proteklih decenija od strane bivše vlasti i to je javna tajna. 

Kao predstavnik Glavnog grada uputiću molbu i inicijativu direktoru ‘‘Puteva‘‘ gospodinu Zečeviću da primi mještane ovog sela na razgovor, a onda i u skladu sa mogućnostima i kapacitetima pomogne pri rješavanju ovog životnog problema.‘‘ Istakao je Dajković.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:59