Вукота Јашовић / -дан онлајн
11/06/2021 u 15:47 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Добровољни даваоци траже просторије

Немамо чак ни своје просторије, а често ни средства која да се одазовемо позиву пријатeљских друштава која су се увијек одазивали нашим акцијама

Друштво добровољних давалаца крви „Подгорица“ затражило је Главног града да им обезбиједе просторије како би могли функионисати. Предсједник ДДДК „Подгорица“ Вукота Јашовић наводи да друштво ради у лошим условима.

–Наше друштво броји више од 800 активних чланова, а велики број њих је крв дало преко 50 пута. Немамо чак ни своје просторије, а често ни средства да се одазовемо позиву пријатeљских друштава која су се увијек одазивали нашим акцијама. Наше друштво опстаје више од 30 година и остварује завидне резултате за добробит свих грађана Подгорице, Црне Горе и шире. Ми смо свјесни тешке економске, социјалне и здравствене ситуације у држави, али нашем друштву је потребна помоћ – навео је Јашовић.

Јашовић наводи да су од Главног града и појединих институција тражили и новчану помоћ. Од неколико њих та помоћ је и стигла.

– У кодексу нашег друштва пише да за понуђену крв не тражимо никакву надокнаду. Нама је новац потребан да би са Заводом за трансфурзију крви и Црвеним крстом организовали акције давалаштва крви. Жеља нам је да са овим акцијама укључимо што више млађе популације, средњошколце и студенте, припаднике полиције, радне организације и синдикате – саопштио је Јашовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 10:12