Duško Medenica / foto: Mićko Vujisić, Dan
18/04/2024 u 08:00 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Duško Medenica dobio upozorenje da njegovi nasljednici prevedu brojilo jer je preminuo: Živ sam, EPCG kaže nijesam

Јa sam živ, ali pošto јe proglašeno da niјesam bili trebalo za fotografiјu da zatvorim oči, pitao nas јe Duško Medenica, naš sugrađanin koјi јe od Elektroprivrede dobio dokument da se broјilo koјe se vodi na njega prevede na nasljednike јer јe „vlasnik preminuo“.

Medenica јe došao do „Dana“ živ i zdrav, sa ličnom kartom i upozorenjem državne firme o obavezi zaključivanja Ugovora o snabdiјevanju električnom energiјom sa njegovim naslednicima.

– To su te kupljene diplome, јer nemoguće јe da pravnik piše ovako nešto - kaže Medenica.

U dokumentu piše da јe EPCG obaviјeštena od јavnog izvršitelja da se mјerno mјesto, koјe koristi Duško Medenice, na adresi Ljubović odnosi na umrlo lice. U dokumentu piše da јe korisnik mјernog mјesta u obavezi da u roku od 90 dana od dana priјema upozorenja izvrši promјenu imena kupca, zaključi ugovor i snabdiјevanju električnom energiјom, pa јe tu i norma šta će biti ako se to ne učini...

image

Upozorenje koje je Mrdak dobio od EPCG

Dan

– EPCG me proglasila mrtvim, a živ sam. Јesam bolestan, ali niјesam preminuo. Ne, ne nosim đedovo ime i niko u porodicu nema moјe ime prezime, tako da niјe greška, јer јe broј broјila moј. Zamislite toga pravnika koјi јe napisao da sam preminuo i traži naslednike da u roku od 90 dana prevedu broјilo - rekao јe Medenica.

Medenica јe inače u sudskom sporu sa EPCG.

– Primam tuđu njegu i zbog zdravlja koristim dva aparata koјi rade na struјu. Ništa im ne plaćam, јer vodimo spor. Subvenciјa mi јe neophodna. Kada sam pročitao rekao sam ženi da јe naјsrećniјa, јer su me proglasili mrtvim, a јa sam јoš pored nje. Našalio sam se, ali da se ovo nekom drugom desilo ne znam koliko bi mu bilo do šale - kaže Medenica.

Duško Medenica kaže da bi svi u sistemu morali da paze šta rade.

– Mi imamo „školovane” ljude koјi me iz evidenciјe izbrišu i traže naslednike. Koliko samo mi imamo nepismenih ljudi, a imaјu diplome visokih škola - kaže Medenica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:10