/ -
25/03/2022 u 10:22 h
Н.С.-Д.Љ.Н.С.-Д.Љ.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Формирано Удружење за развој Пипера: Приоритет су нам путеви

За сада не планирамо да прерастемо у политички субјект, али ако не успијемо тежићемо ка формирању једне врсте самосталне локалне самоуправе, рекао је за "Дан" Драгутин Вучинић

Крајње је вријеме да се коначно уложи у Пипере, порука је становника овог краја са синоћње оснивачке скупштине Удружења развој Пипера. Циљ овог удружења, како је саопштио Драгутин Вучинић, представник Пипера, је активнија сарадња са државним и општинским органима, подстицање солидарности и хуманитарних активности, промоција принципа одрживог развоја и еколошког активизма али и заштита културно-историјског насљења овог краја.

На питање "Дана" да ли Удружење планира да прерасте у политички субјект, Драгутин Вучинић поручује да за сада то не планирају.

– Не планирамо за сада да прерастемо у политички субјект, нити смо размишљали о томе да на предстојећим локалним изборима подржимо неку политичку партију. За наше пројекте пребацићемо лопту у двориште Главног града и државе. Ако не добијемо повратан одговор, ми ћемо ићи можда ка томе да тражимо локалну самоуправу, да обновимо ону која је била раније – рекао је Вучинић.

Становник Пипера Борис Ристовић саопштио је да је у вријеме подјела, оснивање удружења лијепа прича.

– Сви циљеви који ће да проистекну надам се да ће нас оснажити оним што нам се је кроз вријеме красило, а то је заједништво – навео је Ристовић.

Васко Брковић указао је да се нада да ће испунити све што су зацртали. Радован Миличковић указао да треба средити пут ка Лукавици и Горњим Рогамима.

–Пуно има проблема али кад смо одлучили да се договарамо и да радимо то је најбоље за све Пипере – рекао је Миличковић.

Становник Владо Вучинић предложио је да се што чешће састају.

–Треба да останемо јединствени, окупљени око идеје да Пипери буду просперитетнији и бољи, да комуницирамо и да дајемо идеје. Ово је почетак – рекао је Вучинић.

Александар Божовић оцијенио је да формирање овог удружења нешто што је неопходно како би овај крај заживио.

–Ово је нешто што је непроцјењиво и што је први предуслов нечега доброг. Вјерујем да ћемо сви имати неку иницијативу и да од овога направимо нешто добро. Оно што је сигурно је - ми одустати нећемо – рекао је Божовић.

Милинко Миличковић је предложио оснивање фонда у којем би сви привредници овог краја могли издвајати новац како би се улагало.

– У Пиперима има доста привредника, имамо и доста људи ван Црне Горе. Требало би за свако село именовати представнике да би знали шта којем селу треба. Не можемо знати који их проблеми тиште ако немају своје представнике – навео је Миличковић.

Становник Александар Љумовић је навео да је за то да се све иницијативе ставе на папир, да се утврде приоритете, те да се отвори жиро-рачун на који би сви донирали новац.

˜– Ја радим у ЦЕДИС-у и могу све те иницијативе које долазе ка мојој фирми, а тиче се помоћи за стубове и каблове, упутити – рекао је Љумовић.

Жељко Брновић је указао да би требало очистити улаз у Пипере.

–На улазу је ругло, смеће. Људи по граду реновирају станове и шут доносе испод Тријепча. То је проблем који треба да ријешимо – навео је Брновић.

Пипер Жељко Новаковић је поручио "дај боже да се Пипери сложе".

– Покренули би много велика питања не само да задрмамо Подгорицу него и Црну Гору. У Пипере имамо много битних људи да можемо сами себе да одрадимо неке ствари – рекао је Новаковић.

Пипери су били разједињени, а сматрам да је удружење одавно требало формирати, оцијенио је Бранко Божовић. Милан Милутиновић је навео да то што имају Пипери немају други.

– Ако помињемо Куче као примјер како се брине о њима, онда Пипере можемо споменути тако да о њима нико није бринуо. Мислим да није никад касно за овакве иницијативе. Оно што имају Пипери нема ниједно племе. Имамо двије ријеке, имате историјски локалитет, имате Копиље и Радовче. Ми знамо који су наши потенцијали, али да би нешто урадили морамо да причамо. Ако нисмо заједно џаба нам је све – поручио је Милутиновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 17:40