Otpad na Bulevaru Mihaila Lalića / -GI 21.MAJ
06/08/2024 u 14:44 h
Mićko VujisićMićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

GI "21.maj": Da bi bilo čisto, svi da pokažu odgovornost

Da bi grad bio čist nije samo do radnika gradske "Čistoće" da budu brzi i posvećeni, već je i do građana da budu odgovorni sa odlaganjem otpada, navode iz Građanska inicijativa "21.maj".

– Građanska inicijativa "21. maj" zahtijeva od gradskih vlasti da uspostave trajne programe podsticanja higijene u Glavnom gradu, razviju u tom pogledu oblike saradnje sa medijskom zajednicom koja je ključan saveznik u formiranju dobrih novika i razvijanja odgovornog građanskog ponašanja i da organizuju proaktivan terenski rad nadležne inspekcije. Neophodno je osnažiti obrazovanje građana i intenzivirati inspekcijski nadzor kako bi se, uz fukcionalan i efikasan rad gradske "Čistoće" obezbijedila odgovarajuća higijena u gradu.Bez unapređenja građanske odgovornosti i proaktivnog djelovanja gradske Uprave za inspekcijske poslove nemoguće je trajno riješiti problem čistoće u gradu - ocjenjuju iz GI "21.maj".

image

Otpad na Bulevaru Mihaila Lalića

-GI 21.MAJ

Iz GI "21.maj" smatraju da građanima treba pomoći da promijene ustaljene loše navike kada je riječ o odlaganju otpada.

–Kada renoviraju svoj stambeni prostor, nabavljaju novi namještaj, mijenjaju gume na vozilu, sređuju dvorišta… potrebno je da na vrijeme isplaniraju kako i gdje da ostave otpad. Radnici "Čistoće" se ne mogu momentalno i u svakom trenutku pojaviti na lokaciji koja je onečišćena isključivo neodgovornim ponašanjem - navode iz  GI "21.maj".

Oni su uz saopštenje poslali i fotografije koje, kako navode, ukazuju kako pojedini građani pojedini građani odlažu otpad iako žive u neposrednoj blizini reciklažnog dvorišta u Bulevaru Mihaila Lalića.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
GI 21 MAJČISTOĆA
12. septembar 2024 07:51