/ Фото: Лазар Ружић
03/06/2021 u 13:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Главни град промовисао бизнис зону

Градоначелник Главног града Иван Вуковић, казао jе да jе, након више од годину кризе узроковане пандемиjом коронавируса, вриjеме за интезивирање економских процеса

Манифестациjа Подгорица Investment Day, коjу организуjе Главни град, била jе прилика да се представе бизнис зоне и инвестициони амбиjент Подгорице, али и могућности за улагање и привлачење потенциjалних инвеститора.

Градоначелник Главног града Иван Вуковић, казао jе да jе, након више од годину кризе узроковане пандемиjом коронавируса, вриjеме за интезивирање економских процеса, преноси Медиабиро, пише агенција Мина.

– Имамо 55 хиљада незапослених. То ставлjа велики притисак на Главни град, jер jе то главни генератор економског развоjа у држави и 60 одсто нашег бруто домаћег производа (БДП) се производи овдjе. Имаjући то на уму, покушавали смо да подржимо локалне предузетнике како би сачували радна мjеста и створили предуслове за отварање нових – рекао jе Вуковић.

Он jе додао да ће без нових инвестициjа напори Главног града за очување радних мjеста бити узалудни.

– Због тога смо се фокусирали на оваj проjекат за коjи вjеруjем да jе наjвећи развоjни потенциjал за Подгорицу и Црну Гору. Почели смо да радимо на припреми за успоставу бизнис зона jош приjе двиjе године. И онда смо постепено радили како би мобилисали економски потенциjал – додао jе он.

Он jе додао да су на корак до имплементациjе проjекта.

Вуковић jе саопштио да се 5. jула завршава процедура приjаве и почиње миjењање економског имиџа Главног града.

Градски менаџер Марjан Jунчаj казао jе да риjеч о jавном позиву за атрактивне локациjе.

– Надамо се порасту броjа новозапослених. Постоjи сагласност са Владом да инвеститори купе землjиште. Постоjи и могућност отплате на рате. Ово су субвенциjе коjе даjемо заинтересованим инвеститорима коjи би пословање да заснуjу на осам километара од центра града – невео jе Jунчаj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:07