Duška Mačič / -GLAVNI GRAD
09/08/2024 u 13:29 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mačić: Uredićemo deset javnih površina

Zahvaljujući naporima kolega iz Službe glavne gradske arhitektice, ali i kolegama arhitektama koji doniraju svoje radove, u prethodnih nekoliko mjeseci uspjeli smo da pripremimo desetak projektnih rješenja na osnovu kojih ćemo urediti isto toliko javnih površina širom Podgorice, saopštila je Duška Mačić, glavna gradska arhitektica.

– Mikro 020 projekti se realizuju u skladu sa raspoloživim kapacitetima naših preduzeća koja se bave značajnim infrastrukturnim projektima na nivou glavnog grada i vjerujem da ćemo do kraja godine dovršiti nekoliko lokacija, a ostatak tokom naredne godine – kazala je Mačić.

Mačić ističe da je služba kojom rukovodi u stalnoj komunkaciji sa građanima na osnovu čijih sugestija planiraju uređenje javnih površina, ali sve poštujući riječ struke.

– Naša služba, ali i uprava Glavnog grada, je u svakodnevnoj komunikaciji sa građanima na osnovu čijih inicijativa pristupamo uređenju javnih površina. Trudimo se da uvažimo sve sugestije koje dobijamo od njih, a ujedno poštujući autentničnost autorskog djela kolega arhitekata koji nam volonterski pomažu u ovom procesu ambijentalnog uređenja Podgorice – kaže Mačić.

Ona je apelovala na građane da čuvaju grad jer je evidentno da vandali često devastiraju javne površine koje su uređene zahvaljujući naporima gradskih preduzeća. Mačić ističe da novac i vrijeme koje ulažu u opravke mogu opredijeliti za dalje uređenje grada poput izgradnje druge faze u Bulevaru vojvode Stanka Radonjića.

– Prije nekoliko dana građanima je predata na upotrebu druga faza uređene površine od skoro 3.200 kvadrata u Bulevaru vojvode Stanka Radonjića uz prugu vrijednosti od skoro 350.000 eura, a za narednu godinu planiran je nastavak izgradnje preostalih faza projekta do uređenja kompletnog zahvata. Ujedno, u toku su međunarodni konkursi za idejno rješenje prenamjene robne kuće "NA-MA", popularno nazvane "Podgoričanka" i konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica - saopštila je Mačić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 23:06