Turković i Mašković / -M. VUJISIć
20/03/2024 u 14:44 h
A.D. - M.L.V.A.D. - M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Mašković prekinuo pres konferenciju, pozvao policiju

Odbornik SD-a Miloš Mašković prekinuo je pres konferenciju, u jednoj od sala Skupštine Glavnog grada, nakon što je iz publike ustala, prišla stolu i sjela do njega Đurđina Turković sa namjerom da opovrgne njegove tvrdnje

Odbornik SD-a Miloš Mašković prekinuo je pres konferenciju, u jednoj od sala Skupštine Glavnog grada, jer je iz publike ustala, prišla stolu, i nakon njegovog poziva sjela do njega Đurđina Turković sa namjerom da opovrgne njegove tvrdnje. Mašković je govorio o stanju u Javnoj ustanovi na Kakarickoj gori. Turković je zaposlena u ustanovi.

On je nakon prepirke sa Turković pozvao skupštinsko obezbjeđenje, a potom i policiju. U našem videu možete pogledati kako je tekla komunikacija između Maškovića i Turković.

Mašković je na pres konferenciji kazao da je podnio krivičnu prijavu protv direktora ustanove Marka Čađenovića i ustanove nakon što su nadležni organi odbacili njihovu prijavu protiv njega. On smatra da kao odbornik nije smio niti mogao biti predmet krivične prijave ustanove čije rukovodstvo se bira odlukom Skupštine. Mašković je na pres konferenciji do detalja iznio iznova sve što se dešavalo u ustanovi na Kakarickoj gori krajem decembra prošle godine kada je kod nekoliko klijenata pronađena droga. Za takav događaj Mašković je i ranije i sada okrivljivao direktora Čađenovića.

- Tražio sam da se u sve ovo uključi i ombudsman zbog otkrivanja identiteta korisnika. Danas je stigao nalaz Agencije za zaštitu ličnih podataka gdje se konstatuje da je odgovorno lice odnosno direktor ustanove javno objavio lične podatke na osnovu kojih se može utvrditi identitet. Time je došlo do povrede prava tih osoba - kaže Mašković.

Mašković ističe da je ovo jedan od razloga zbog kojeg je tražio da bude razriješen.

- Zatražio sam od Uprave za inspekcijske poslove da izvrše nadzor. Recimo novom sistematizacijom je predvidjeno tri mjesta pomoćnika, a po statutu ih ima dva. Suština izmjene statuta je politički revanšizam. Čađenović radi ovo kako bi ukinuo radno mjesto njegovoj protivkandidatkinji za mjesto direktora - kaže Masanovic.

Đurđina Turković nakon izlaganja Maškovića prišla stolu i rekla da je došla da "sabotira pres konferenciju" i dodala da se radi o njegovim političkim stavovima. Mašković i Turković su vodili kratku polemiku za stolom, a potom je on nappustio pres salu.

Nakon što je Mašković napustio pres salu Turković se obratila medijima i kazala da sve što je odbornik iznio nije tačno.

– Vjerujemo da je ovo politička igra. Maškovića smo prijavili policiji zbog iznošenja neistina. Nama je tek juče stigao dopis. Kad se sve sumira, vidi se da je ovdje politička hajka kako na rad ustanove, tako direktora Marka Čađenovića. Ovo je osveta iz neostvarenih ambicija - poručila je Turković.

Novinarima se u holu parlamenta obratio Miloš Mašković. 

- Ova konferencija imaće epilog i u okviru Skupštine Glavnog grada jer služba koja se bavi zaštitom Skupštine napravila ogroman propust jer su u pres salu ušla lica koja nijesu ovlašćena. Ponašala su se na način na koji nijesu smjeli i vjerujem da će svakog časa stići policija. Koliko sam shvatio službenici obezbjeđenja uzeli su podatke jedne od dvije osobe koje su neovlašćeno ušle u pres salu i onemogućile me da radim samo zato što im se ne sviđa moj rad koji je vezan za tu ustanovu - rekao je Mašković.

Na pitanje "Dana" da li se osjetio ugroženo i hoće li podnijeti krivičnu prijavu on je kazao da je još u blagoj nevjerici, jer mu se ovo nikada nije desilo.

- Niko mi do sada nije uzurpirao prostor i nije govorio da sam lažov, provokator i šta sve ne. Prvorazredni skandal se desio u Skupštini. Pozivam predsjednicu Skupštine Glavnog grada Jelenu Borovinić Bojović da se ovaj propust više nikada ne desi. U najmawu ruku osjećao sam se neprijatno. Pokušao sam da budem džentlmen, da joj pružim ruku i sa njom razgovaram, to se nije moglo. Ništa nisam mogao bez da izađem i kamere i mikrofone prepustim njoj i da se obratim Službi predsjednice Skupštine da me zaštite od verbalnih napada - rekao je Mašković. 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:16