/ Пут небезбједан за саобраћај, фото: Срђан Бољевић
06/06/2021 u 17:18 h
Nataša Spaić, Andrijana DabanovićNataša Spaić, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани Какарицке горе забринути за безбједност дјеце

Тражимо да се санирају рупе како би пут могао бити безбједан, а након тога ред би био и да се прошири и асфалтира, поручују мјештани

Рупе, удубљена, израслине коjе се протежу Улицом војводе Дрекала на Какарицкој гори, у дужини од 500 метара, чине саобраћај немогућим. Улицом се једва пролази, о мимоилажењу се и не помишља, а највећи страх мјештана је безбједност дјеце која свакодневно овом саобраћајницом иду до школе. Саобраћајница је, како прича Урош Куч, мјештанин, додатно уништена након што је предузеће Водовод и канализација прошле године изградило водовод за ово насеље.

Асфалтирање наредних мјесеци

Из Главног града поручују да ће саобраћајница бити асфалтирана у наредних неколико мјесеци.

– Када jе у питању асфалтирање Улице воjводе Дрекала планирано jе да након уградње новог водоовода и слиjегања терена због великог броjа прекопа та саобрацаjнића буде асфалтирана у наредних неколико мjесеци – поручили су из Главног града.

– Терен jе сам по себи неприступачан због велике тенденциjе успона и броjних кривина, мимоилажење аутомобила jе онемогућено, а ширењем насеља фреквенциjа саобраћаjа се повећала па су и саобраћаjне незгоде учесталиjе.
Угрожена jе безбjедност свих учесника у саобраћаjу, нарочито пjешака, међу коjима има пуно дjеце коjима jе ово редован пут до школе. Такси удружења препоручуjу возачима да не прихватаjу вожње овом улицом а на циjелом подручjу Какарицке горе постоjи само jедна аутобуска линиjа. Проблем смо пријавили Путевима, Секретариjату за саобраћаj, Агенцији за изградњу и развоj Подгорице, Систему 48 и МЗ Маслине. Међутим, ниjе било конкретних одговора. Свjесни смо да асфалтирање улице изискуjе финансиjска средства коjа ниjе лако обезбиjедити па би макар и попуњавање рупа у овоj улици као привремено рjешење било од великог значаjа – наводи Урош Куч.

Да је асфалт у лошем стању сагласан је и Вукосав Крговић.

image
- Срђан Бољевић Вукосав Крговић

–Појавиле су се велике рупе које нико неће да крпи. То за нас представља велики проблем. Пут је прилично узак и не могу се мимоићи аутомобили и дјеца па је то ризично за њихову безбједност. Тражимо да се тренутно санирају рупе како би пут могао да буде безбједан, а након тога ред би био и да се пут прошири и асфалтира – наводи Крговић.

Мјештанин Велимир Куч указује да је улица дуга 500 метара те да је макадам златан у односу на ову саобраћајницу.

image
- Срђан Бољевић Велимир Куч

Да имамо тракторе боље би било него што имамо аутомобиле. И ово мало аутомобила што имамо уништили смо. Дјеца не смију ићи сама у школу јер је ризично. Од центра града см удаљени три километра – каже Велимир Куч.

На скоро непроходну улицу жали се и Дијана Сошић.

image
- Срђан Бољевић Дијана Сошић

Сналазимо се како морамо. Надлежни би што прије требало да ријеше овај проблем. Комшије су им писали, али све чекамо, али нико ништа. Скоро смо добили воду, па се надамо да на поправку пута нећемо чекати као што смо њу чекали – сматра Сошић.

Њен комшија Милорад Недовић наводи да су мјештани неколико пута до сада само поправљали пут.

image
- Срђан Бољевић Милорад Недовић

–Све то траје до прве кише. Мени је супруга прије мјесец дана престала да вози овом улицом јер не смије да прође путем. Надлежни морају хитно да реагују, јер је ургентно. Највиши кривци за ово стање су мјештани јер нијесмо реаговали прије. Немамо ни представнике у мјесној заједници, препуштени смо сами себи – наводи Недовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 12:21