Милош Тошковић покушава да сузбије прашину / -Архива
21/07/2021 u 07:50 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Мјештанин Пелевог Бријега изричит: Блокираће пут Кинезима јер живи у облаку прашине

Очекивао сам да ће Кинези испунити обећања која су ми давали годинама, a пошто нису, приморан сам да наредне седмице блокирам саобраћај, поручује Тошковић

Мјештанин Пелевог бријега Милош Тошковић блокираће наредне седмице пут који пролази поред његове куће незадовољан што надлежни нису ријешили проблем прашине која се ствара од градње аутопута. На овај проблем, како наводи Тошковић, годинама се жалио компанији ЦРБЦ. Добијао је, како каже, обећања да ће проблем бити ријешен, али се до данас то није десило. Пробао је помоћ да потражи код Комуналне полиције, Управе полиције али ни тамо није завршио посао.

–Прије два дана сам се обратио и Министарству екологије, просторног планирања и урбанизма. Од свих сам тражио да изађу на терен и да погледају у каквом облаку прашине живим. Кућа ми је уз пут, не могу да отворим врата нити ми се мили да уђем у њу. Шест годинама муку мучим са тим, од када су почели градњу аутопута. Тада је постојао асфалт, али је проласком тешких камиона он пропао и више га нема. Када камиони прођу улицом, а не воде рачуна о брзини коју развијају, пола сата се од прашине не може видјети ни кућа гдје је – навео је Тошковић.

Дужни да квасе пут

Из компаније ЦРБЦ поручују да су упознати са проблемом Милоша Тошквића те да ће га ријешити.

–Надлежна еколошка инспекција је излазила на терен по овом питању. Питање прашине ће бити ријешено на начин да су камиони наше компаније који пролазе овим путем у обавези да уз помоћ цистерни испуштају воду на путу, како би се током љетњих и сушних мјесеци, максимално смањила количина прашине. Молимо мјештане за разумијевање, а ми ћемо са наше стране урадити све што је у нашој моћи, да у овим метеоролошким условима, обезбиједимо што мањи утицај извођења радова на људе и околину – поручују из компаније ЦРБЦ.

Тошковић наводи да су услови живота у овом насељу неиздрживи.

–Приморани смо да прскамо улицу водом како би се прашина смањила. Немамо ни воде толико да бисмо могли константно да прскамо, а и све да имамо, то није наш посао. Не можемо ништа да посадимо. Очекивао сам да ће Кинези испунити обећања која су ми давали годинама, a пошто нису, приморан сам да наредне седмице блокирам саобраћај не би ли они коначно ријешили проблем – наводи Тошковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

22. septembar 2021 14:38