Доњогоричани незадовољни предвиђеним решењима / -Архива
21/10/2021 u 07:51 h
Nataša Spaić, Milica VujisićNataša Spaić, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Незадовољни рјешењима која су из ПУП-а преписана у локални плански документ мјештани Доње Горице траже измјене

Према Просторно урбанистичком плану на плацевима наспрам Рено алијанса не може да се гради јер је у питању пољопривредно земљиште, а бројни грађани су управо ту купили плацеве за куће

Мјештани Доње Горице припремиће иницијативу за измјене Просторно урбанистичког плана Подгорице (ПУП) незадољни што се њихове парцеле, наспрам сервиса Рено алијанс, воде као пољопривредно земљиште умјесто мјешовите намјене. На овај потез су се одлучили јер је у нацрту ДУП-а Доња Горица управо преписано рјешење из ПУП-а да овај простор буде намијењен пољопривреди и да је на њему забрањена градња.

Да предају иницијативу за измјене плана вишег реда сугерисао је Никола Војиновић на јучерашњој централној јавној расправи о нацрту ДУП-а Доња Горица, који је један од многих чијој парцели је промијењена намјена из мјешовите у пољопривредно. План ће иначе, покрити простор од 387 хектара.

– Моја парцела има 600 квадрата и задовољава све норме да су на њој уцрта стамбени објекат. Ја сам купио плац да би ту саградио кућу и на површини од 600 квадрата је немогуће створити пољопривреду. Предлажем свима да се удружимо и да предамо иницијативу да се промијени ПУП који је у сваком облику недопустив. Плацеви су постали безвриједни – навео је Војиновић.

Слијепу улицу проширили на осам и по метара

Становник Доње Горице Дејан Мугоша указао је да су планери слијепу улицу проширили на осам и по метара.

–Гдје је логика да слијепу улицу ставите на осам и по метара, а постојеће стање је 4,5 метра – навео је Мугоша.

Јадранка Поповић саопштила је да је тешко провући прописну саобраћајницу између објеката који су изашли својим оградама на улицу.

На пренамјену парцела примједбу је имао Иван Вукчевић.

– На мојој парцели раније су били уцртани објекти мјешовите намјене. Сада је то пољопривредно земљиште. На основу чега? – питао је Вукчевић.

Обрађивач плана Јадранка Поповић саопштила је да она не може одговорити шта је било предвиђено ранијим плановима.

–Ово је нови план вишег реда који је оцијенио да ту треба да буде пољопривредно земљиште – рекла је Поповић.

Примједбу на пренамјену парцелу из мјешовите у пољопривредно земљиште имала и Тијана Дурковић.

– Ја желим да градим кућу и сада је то пољопривредно земљиште. На овај начин сте све нас вратили уназад. Нисте нам дали могућност осим пољопривреде. Ту има доста изграђених објеката, што ће са њима да се деси? Мени не дате да градим, а хоћети ли другим људима да срушите објекте или ће да остану па ћете да их пустите– навела је Дурковић.

Обрађивач плана Јадранка Поповић упутила је да достави примједбу у писаној форми.

Примдјебу на промјену намјене парцели имао је и Блажо Шундић.

– Моја парцела је површине 1.500 квадрата и постала је пољоприведно земљиште. Хоћу да направим дјеци кућу да не буду подстанари али ево не може – рекао је Шундић.

Која намјена је планирана на парцелама преко пута сервиса Рено питао је и Горан Петровић. Јадранка Поповић објаснила је да је то земљиште такође, пољопривредно.

Душан Богдановић навео је да се не исплати бавити пољопривредом на земљи која је тако предвиђена планским документом. Драган Вукмировић указао је да је поред продавнице Арома планиран пут.

–Ту се налазе куће које са предње стране имају пут. Овај који сте ви планирали иде иза кућа и служио би само да се дође до штале. Није ми јасно која му је функција без да нам руши куће и пролази кроз дворишта. Да сте га направили прије 40 година сви би вам захвалили – навео је Вукмировић.

Примједбу је имао и Момчило Милић.

–Мени је 6.000 квадрата под путевима и то стварно нема смисла – рекао је Милић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:29