/ -
18/01/2023 u 14:51 h
Milica VujisićMilica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novo gradsko groblje u funkciji

U ovom trenutku izgrađeno je 218 grobnica, 68 parking mjesta od ukupno planiranih 219, kao i pet od deset kapela, stvorene su pretpostavke za korišćenje novog gradskog groblja i da u narednim danima može početi sahranjivanje na novoj lokaciji, saopštio je Srđan Miljanić, v.d. direktora Pogrebnih usluga

Podgorica je riješila jedno od gorućih pitanja, obezbjeđivanje novih grobnih mjesta - saopštio je Srđan Miljanić, v.d. direktora Pogrebnih usluga. On dodaje da opredjeljivanjem lokacije novog gradskog groblja 2020. godine, a potom izradom projekta, te započinjanjem radova, riješeno je pitanje sahranjivanja za narednih nekoliko decenija.

–Radovi na izgradnji prve faze novog gradskog groblja na Ćemovskom polju površine 296.000 metara kvadratnih.Ovo groblje je  čak tri puta veće od gradskog groblja "Čepurci" koje je formirano šezdesetih godina prošlog vijeka. Ukupan broj grobnica na novom gradskom groblju 18.412, sa 39.369 grobnih mjesta, a u ovom trenutku izgrađeno je 218 grobnica, 68 parking mjesta od ukupno planiranih 219, kao i pet od deset kapela, te da su planirani i brojni drugi sadržaji – saopštio je Miljanić

On ističe da su stvorene pretpostavke za korišćenje novog gradskog groblja i da u narednim danima može početi sahranjivanje na novoj lokaciji.

–Zahvaljujući realizaciji ovog projekta, vrijednog preko 2 miliona eura, Podgorica se neće suočavati sa problem nedostatak grobnih mjesta kako danas, tako ni tokom naredih decenija – zaključio je Miljanić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:29