Milan Stanović / - FOTO: M. Vujisić
29/03/2024 u 13:08 h
Andrijana Dabanović, M. VujisićAndrijana Dabanović, M. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Opština Zeta podnijela SDT-u krivičnu prijavu protiv Draškovića i Dobardžića

Opština Zeta podnijela je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Vladana Draškovića, doskorašnjeg direktora Aerodroma Crne Gore zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja.

Krivičnom prijavom je obuhvaćen i Eldin Dobardžić, bivši predsjednik odbora direktora te kompanije.

Oni tvrde da su Draškovic i Dabardžic omogućili firmama Royal plus i Halo taksi, koji imaju istog vlasnika i izvršnog direktora, da obavljaju usluge taksi prevoza sa aerodroma, davajući im u zakup taksi stajališta, iako ta privredna društva po Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju to ne smiju da rade na teritoriji Opštine Zeta.

Krivičnu prijavu u ime Opštine Zeta predao je Milan Stanović, v.d. sekretara za uređenje prostora, zaštitu životne sredine i saobraćaj.

Stanović je kazao da je povrijeđen član 416 stav 3 Krivičnog zakonika Crne Gore omogućivši ovim privrednim subjektima da mimo Zakona o drumskom saobraćaju obavljaju usluge taksi prevoza na teritoriji Opštine Zeta.

- Na taj način su im omogućili da steknu protivpravnu imovinsku korist. Član 86 Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju propisuje načine na koje se mogu obavljati taksi usluge. Te usluge sa naše teritorije može da obavlja isključivo taksi udruženje koje ima izdatu licencu od našeg organa, odnosno u smislu preuzimanja putnika. Da dovede putnika može svako, ali preuzimanje putnika mogu da vrše isključivo udruženja koja imaju licence iz našeg Sekretarijata - kaže Stanović.

On navodi da Opština Zeta ima sedam licenciranih taksi prevoznika.

- U prethodnom periodu nije bilo organizovano, ali ovo je jedan od primjera kako je Zakon o teritorijalnoj organizaciji odvojio Opštinu Zeta i sada imamo probleme. Shodno zakonu od odvajanja Opštine Zeta niko nije imao pravo da preuzima putnike na našoj teritoriji pa samim tim ni sa aerodroma. Mi smo riješili zakonske okvire i regulative da se ko želi licencira tako da sada imamo taksi udruženja koja mogu obavljati ovu djelatnost - kaže Stanović.

image

Milan Stanović

- FOTO: M. Vujisić
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:01